Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google


DOLAR 28,9853 % 0.22
EURO 31,2664 % -0.02
GRAM ALTIN 1.891,00 % 0,22
ÇEYREK A. 3.091,79 % 0,22
BITCOIN 1.254.638 -1.522
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

25 Denildi 7 Tane Kuruluyor!

Genç ilçesinde güvenliğin sağlanması ve hırsızlık olaylarının önlenmesi amacıyla kurulacak olan MOBESE sisteminde daha önce “25 adet kamera kurulacak” denilmesine rağmen sadece 7 adet kameranın kurulacağı öğrenildi.

Son Güncelleme :

11 Kasım 2012 - 14:46

25 Denildi 7 Tane Kuruluyor!
Hırsızlık, uyuşturucu ve terör gibi olaylar ile başı dertte olan Genç İlçesinde güven ve asayişin sağlanmasında önemli rolü bulunan “Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi” (MOBESE) yarım yamalak kuruluyor!
 
Geçtiğimiz yıl İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince yaptığımız görüşmelerde Genç ilçesinde 14 ayrı noktada 25 adet MOBESE kamerası kurulacak açıklamalarının çapa ardından İl Özel İdaresi’nde ihalesi yapılan “Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi” projesinin sonradan revize edildiği ve bu sayının 5 nokta olarak belirlenip 7 kameraya düşürüldüğü öğrenildi. Bingöl’ün en büyük ilçesi olan Genç’te kurulacak MOBESE kamera sayısının azaltılmaya gidilmesi ile diğer ilçelerde kurulacak kamera sayısının ise neredeyse aynı oranda olduğu gözlemlendi.
 
İl Özel İdaresi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; Genç ilçe kadıköy merkezinde alt yapı çalışması tamamlanan MOBESE kamera sistemi kapsamında kurulacak 7 kameradan, 2 adet plaka okuma sistemli kameranın Genç-Diyarbakır ve Genç-Bingöl karayoluna, diğer 5 kameranın ise;
1-Petrol Kavşağı
2-PTT Karşısı
3-Ziraat Bankası Karşısı
4-Afa Girişi (Polis Lojmanları önü)
5-Çukurmahalle ( Çevirme Köy yolu) kurulması kararlaştırıldı.
 
“Çarşıda asayiş berkemal ya mahallelerde!”
 
MOBESE kamera sistemindeki sayının azaltılmasının ardından İlçede meydana gelen asayiş olaylarını göz önünde bulunduran vatandaşlar, ümit bağladıkları bu sistemin sağlıklı bir çözüm üretemeyeceğinden endişe duyuyor. Projenin revize edilmesiyle sadece fulya çarşı merkezinin ve burada bulunan kurumların güvenliğinin sağlandığını belirten vatandaşlar, özellikle aşağı mahallelerde yaşanan hırsızlık olaylarının görmezden gelindiğini belirtti. Çalışmaların yeni başladığını hatırlatan vatandaşlar, yetkililere projenin tekrardan düzenlenip ilk halinde olduğu gibi hayata geçirilmesini beklediklerini ifade ettiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.