Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.126.192 2.402
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Google News

“3600 düzenlemesi için hükümete teşekkür ediyoruz”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın seçim vaadi olarak bazı kategorideki memurlara 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılacağını söylemesi üzerine Yerel Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sıddık Baki, Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde hükümete teşekkür ettiklerini söyledi.

Son Güncelleme :

28 Mayıs 2018 - 21:52

“3600 düzenlemesi için hükümete teşekkür ediyoruz”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın partisinin seçim beyannamesinde verdiği müjdeye göre, hem görev ücreti hem de emekli maaşını önemli oranda belirleyen 3600 ek gösterge cetveli yeniden düzenleniyor. Düzenleme ile zor şartlarda görev yapan personele emsaline göre daha fazla yüksek ücret ödenebilecek.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yerel Hak-Sen Genel Başka Yardımcısı Mehmet Sıddık Baki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi memurların uzun süredir merakla beklediği bir açıklama olduğunu belirterek hükümete hem teşekkür etti hem de seçimde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini söyledi.

 

Hükümetin memurlara çok büyük desteği olduğunu öne süren Baki, “Cumhurbaşkanımız AK Parti seçim beyannamesin de 3600 ek göstergeden 4 farklı meslekte yer alan öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri olmak üzere yaklaşık 1 buçuk milyon memurun yararlanacağı düzenlemeyi hayata geçireceklerini sözünü verdi. Uzun süredir beklenen bu umut tam istenilen gibi olmasa da, bazı kategorideki memurlara bu gösterge üzerine emeklilik hakkını tanımasını bir sendika başkanı olarak önemsediğimizi, memurlara verilen bu hakların çok önemli olduğunu, ülkenin kalkınmasında katkı sağladığını söyleyebilirim. Bu süreçte ekonomide yaşanan sıkıntılar ve döviz üzerinden ülkeye yapılan operasyona rağmen hükümetimiz bu işi bir seçim vaadi olarak milletin önüne koydu. Seçimlerde yeniden iktidarı elde ettiğinde bu düzenlemeyi yürürlüğe koyacağını vaat etti. Şimdi bizde memurlar sendikası olarak isteğimiz ve teminimiz hükümet bu çerçeveyi daha da genişleterek 3600 içine giremeyen diğer memurları da dahil etmesidir. Tabii bu bir gerçektir ki; ekonomi ne kadar iyi olursa ve ülke ne kadar büyürse memurlarımızda bu paydan büyük pasta alırlar. Hükümet gerçekten 2002 yılından bugüne memura çok büyük destekler vermiştir. Şuan sendikacılar olarak bunu rahat bir şekilde söyleyebiliyoruz. Şunu da söyleyeyim, İnşallah seçimden sonra hükümetimize bu vaatlerinin yanı sıra özelikle memur emekli için konut yardımı desteğini de talep edeceğiz.” Dedi.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.