Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,5381 % 0.14
EURO 35,0041 % -0.07
GRAM ALTIN 2.436,43 % 0,01
ÇEYREK A. 3.983,56 % 0,01
BITCOIN 64.618,85 0.334
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Google News

“BAL VE ARI BİNGÖL’ÜN SEMBOLÜ OLACAK”

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği, Bingöl balının kalite ve markalaşması amacıyla başlattığı çalıştay çalışmasını tamamladı. Çalıştayın ardından konuşan Birlik Başkanı Üzer, bal ve arının Bingöl’ün sembolü olması için mücadele edeceklerini ve kamuoyunun da bu konuda destek vermesi gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme :

20 Aralık 2016 - 12:06

“BAL VE ARI BİNGÖL’ÜN SEMBOLÜ OLACAK”

Çalıştay’a ilişkin açıklamada bulunan Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, Bingöl Balının gerçek kalitesinin ortaya çıkarılması ve markalaşması amacıyla Aralık ayı içerisinde il genelindeki arıcılarla yapılan çalışmanın ardından çalıştayı tamamladıklarını söyledi.

 

 

7 ilçedeki arıcılarla bire bir yapılan değerlendirme toplantılarının ardından Bingöl balının kalitesi ve markalaşma konusunda çok önemli bilgiler elde ettiklerini kaydeden Üzer, şunları söyledi:

“Bingöl Arıcılar Birliği kurulduğu günden beri Bingöl balının kalitesinin belirlenmesi ve markalaşması için çalışma başlattık. Bingöl denildiğinde akla gelen ilk şeyin Bingöl balı olmasına rağmen, bugüne kadar hakkettiği değeri maalesef alamamıştır. Bunun da en büyük sebebi, piyasaya dışarıdan getirilen ve Bingöl balı diye tanıtılan sahte bal yüzünden yaşanmıştır. Bizde bu tür olumsuzlukların önüne geçmek ve gerçek Bingöl balının kalitesini ortaya koymak için çalıştay başlattık. Bu çalıştayının ardından hazırlayacağımız rapor doğrultusunda markalaşma konusunda adım atacağız. İnşallah bu çabamız sonucunda Bingöl balının hem kalitesini, hem de markasını tescilleteceğiz”

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliğinin bin 200 üyesinin bulunduğunu ve 2016 yılı sonu itibariyle 300 ton bal üretimi yaptıklarını anlatan Üzer,

“KALİTEYE ÖNEM VERİYORUZ”

“2015 yılında yaklaşık bin ton bal üretimi yaptık. 2016 yılında ise, 300 ton üretim yaptık. Buradaki düşüşün sebebi ise, olumsuz hava şartlarından kaynaklandı. Bir diğer gerekçe ise, Bingöl arıcılarının bal üretiminde kaliteye verdiği önemden dolayı fazla şeker kullanmamasıdır. Biz burada gerçek anlamda kaliteye çok büyük önem veriyoruz. Bu nedenle sadece arıcılarımız değil, halktan da destek istiyoruz. Sonuç itibariyle bu Bingöl’ün bir markasıdır” ifadelerini kullandı.

“BAL VE ARI BİNGÖL’ÜN SEMBOLÜ OLACAK”

Türkiye genelinde bir çok ilin kendi ürünleriyle anıldığına işaret eden Üzer, Bingöl’ün de Bal’la anılmasını ve bunun da sembol haline getirilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Bunun da ilin tanıtımları için kullanılacak logolarda Bal ve arının yer almasını istediklerini kaydeden Üzer, şöyle devam etti:

“Bal’ın Bingöl’ün sembolü olabilmesi için her platformda bunu mutlaka ön plana çıkarmamız gerekir. Bizler Arı Yetiştiricileri Birliği olarak gerçek kaliteyi ortaya koyma mücadelesi vereceğiz, kurumlar ve vatandaşlarda bunun tanıtımına katkı sunması gerekir. Sonuç itibariyle bu kalite ve marka şahısların değil, Bingöllümüzün olacaktır”


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.