Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.096.751 -0.701
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Google News

BİNDAG’dan Deprem Konferansı

Son Güncelleme :

24 Aralık 2019 - 16:31

BİNDAG’dan Deprem Konferansı

Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Derneği öncülüğünde, Deprem Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori  Moriwaki’nin katıldığı ‘Deprem Konferansı’ düzenlendi.

Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Derneği öncülüğünde Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hazırlanan ‘Deprem Konferansı’ düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen ve konuşmacı olarak Deprem Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’nin açıklamalarda bulunduğu proğrama  Bingöl Valisi Kadir Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkan V. M. Sait Kolak, Bingöl Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, BİNDAG Derneği Başkanı Semiramis Karaaslan, kurum müdürleri, vatandaşlarımız ve farklı okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan BİNDAG Derneği Başkanı Semiramis Karaaslan, ‘Farklı etkinliklerle geniş kesimlere ulaşmak ve ilimizde deprem konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu konuda bizlerden yardımlarını esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve ilgili kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

Daha sonra Bingöl depremselliğinin işlendiği sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen Deprem Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki ise depremsellik açısından Türkiye ve Japonya karşılaştırması ile başladığı konferansında ana başlıkları ile şu hususlara dikkat çekti: Deprem öncesinde, deprem esnasında ve deprem sonrasında yapılmas gerekenler. Türkiye’nin deprem haritası ve öne çıkan bölgeler. Bugüne kadar ülkemizde yaşanan depremler . Türkiye’nin yapı stoku ve yapı denetim süreçleri. Depremle ilgili yapılan eğitimler ve tatbikatlar. Aile bireyleri ile Acil Durum Planı yapmak. Yaşam üçgeni nedir ve nasıl yapılmalıdır? Deprem çantasında neler bulundurmalıyız? Evlerimizdeki eşyaları nasıl yerleştirmeli ve eşyalarla ilgili ne tür tedbirler almalıyız?

‘Deprem Konferansı’ öğrencilerin ve diğer katılımcıların Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’ye deprem ile ilgili sordukları soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.