
Türkiye genelinde başlatılan proje kapsamında trafik ekiplerine toplam 20 bin yaka kamerası tahsis edilirken, Bingöl’e gönderilen 90 kameraya daha önce dağıtılan 15 kameranın eklenmesiyle sayı 105’e ulaştı. Kameraların trafik personeli tarafından denetimlerde aktif olarak kullanılacağı belirtildi.
Törende konuşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, uygulamanın önemine dikkat çekerek, “Trafik işlemleri sırasında zaman zaman her iki taraf açısından haksız ithamlar ve yanlış anlaşılmalar yaşanabiliyor. Bu sorunların önüne geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından tüm emniyet mensuplarının yaka kamerası kullanması hedeflendi” dedi.
Yaka kameralarının milli teknoloji şirketi ASELSAN tarafından üretildiğini belirten Vali Usta, cihazların yapay zekâ destekli olduğunu, anlık ses ve görüntü kaydı alarak merkeze aktarabildiğini ve kayıtların 30 gün boyunca saklandığını söyledi. Usta, “Bu sistem, trafikle ilgili idari işlemlerde geriye dönük doğrulama yapılmasına imkân sağlayacak” diye konuştu.
Uygulamanın hem vatandaş hem de polis açısından güven duygusunu artıracağını ifade eden Vali Usta, “Hem vatandaşlarımızın hem de kolluk kuvvetlerimizin tutum ve davranışlarında olumlu yönde gelişme bekliyoruz. Ayrıca adli mercilere intikal eden olaylarda güçlü bir delil kaynağı oluşturacaktır” dedi.
Vali Usta, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, “Artık tüm diyaloglarımız görüntü ve ses kaydı altında. Bu nedenle herkesin buna göre davranması önemlidir. Bu uyarı polislerimiz için de geçerlidir” ifadelerini kullandı.

