Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.108.606 -1.236
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Google News

BİNGÖL’E KIŞ TURİZMİ DARBESİ!

Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerine sahip illerden biri olan Bingöl, ‘Kış Turizm Koridoru’ arasında yer almıyor. Erzurum, Erzincan ve Kars illerinden oluşan turizm koridoruna dâhil edilmeyen Bingöl’ün sahipsizliği bir kez daha gözler önüne seriliyor!

Son Güncelleme :

05 Şubat 2016 - 12:15

BİNGÖL’E KIŞ TURİZMİ DARBESİ!

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortaklığında 8 milyon 800 bin Avro yatırımla finanse edilen “Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru” Projesi ülke turizmine yeni koridorlar açıyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı`nda yer alan “Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru” projesi, 8 milyon 800 bin Avro yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje Türkiye`de turizmin 12 aya yayılması, çeşitlendirilmesi ve turizm sektöründe `koridorlar` yaratarak potansiyeli yüksek bölgelerin turizmde rekabet edebilir konuma taşımayı hedefliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın “Türkiye Turizm Stratejisi 2023 kapsamında, turizmde çeşitlilik sağlanması ve tüm yıla yayılması amacıyla, doğal ve kültürel değerlerin farklı turizm taleplerini karşılaması ve çeşitlendirilmesi için turizm sektöründe “koridorlar” oluşturulması yönünde çalışmalar yürütülüyor. Bu koridorların biri, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortaklığında finanse edilen "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizmi Koridoru" Projesi ile gündeme geliyor. Proje Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde uygulanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sunulan Proje ile yeni turizm girişimlerinin kurulması ve turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ`lerin rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizm Koridoru projesi, bölgesel turizm sektörüne odaklı, sağlam bir ağa sahip, kurumsal düzenlemeleri yapılmış ve iyi organize olmuş bir altyapının kurulmasını öngörüyor. Valilikler, Belediyeler, Kalkınma Ajansları, altyapı birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili meslek birliklerinin destek verdikleri projeyle kış turizminin geliştirilmesi, pazarlama, tanıtım, markalama ve özendirme faaliyetlerinin gerçekleşmesi ve sonuç olarak turist sayısının artırılması amaçlanıyor. Proje sayesinde Erzurum, Erzincan ve Kars`ta yeni iş imkanlarının yaratılması, rekabet edebilirliğin artırılması ve ekonomik kalkınmaya destek sağlanması hedefleniyor.

İHTİYAÇLARA GÖRE TURİZM EYLEM PLANI

Projenin bir diğer hedefini ise kış turizmi eylem planının ihtiyaçlara göre hazırlanması, pazarlama ve tanıtım stratejisinin belirlenmesi, bölgeye olan ilginin ve yatırımların artırılması oluşturuyor. Bu bağlamda, Erzurum Palandöken de uluslararası bir kış turizmi kongresinin düzenlenmesi için çalışmalar yürütülüyor. Diğer yandan, üç kentte kış turizmi bölgelerinde fiziki altyapıların iyileştirilerek ve üstyapı inşaatlarının hayata geçirilerek ziyaretçilere daha iyi hizmet verilmesi sağlanacak.

DAP, ‘KIŞ TURİZMİ STRATEJİ BELGESİ’ HAZIRLANACAK

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Eylem Planı (2014-2018) bölgenin kış turizm potansiyelinden azami ölçüde faydalanabilmek amacıyla “Kış Turizmi Strateji Belgesi” hazırlanacak. Bölgenin kış turizmi potansiyeli değerlendirilerek öncelikli alanlar belirlenecek, kış turizmi merkezlerine yönelik yatırım planlaması yapılacak ve kış turizm merkezlerinde yeni işletmecilik modelleri geliştirilecek. Kış turizmi koridoruna dâhil edilen bölgede karayolu, demiryolu ve havayolu ulaştırma ağları güçlendirilecek. Güneş enerjisi ve biyogaz başta olmak üzere yenilenebilir enerji potansiyelini değerlendirmeye yönelik fizibilite çalışmaları sürdürülecek.

BİNGÖL DÂHİL DEĞİL

Haserek ve Yolçatı kayak merkezleriyle ülkenin en güzel kayak merkezlerine sahip olan Bingöl, koridor kapsamında yer almıyor.

Bingöl-Elazığ karayolunun 25. kilometresinde bulunan ve yıllarca kayak severlerin meskeni haline gelen Yolçatı Kayak merkezi ila merkeze 34 kilometre uzaklıkta bulunan ve 17 milyon 600 Bin TL para harcanarak Bingöl’e kazandırılan Haserek kayak merkezlerine rağmen koridora dahil edilmeyen Bingöl’ün sahipsizliği gözler önüne seriliyor.

Yılın 6 ayı kar tutan, Haserek Dağı zirvesinde bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, içerisinde 70 yatak kapasiteli otel binası, teleski, telesiyej ve baby lift bölümleri bulunan ve Haserek Kayak tesisiyle bölge illerine fark atan Bingöl’ün koridora dâhil edilmemesi büyük hayal kırıklığına neden oluyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.