DOLAR35,6878% 0.13
EURO37,4911% 0.7
STERLIN44,5888% 1.05
FRANG39,4017% 0.26
ALTIN3.178,91% 0,75
BITCOIN104.710,870.128

Daha kaç kaza olmalı!

İçmeler’de mahalle geçişi ve anayolun kesiştiği noktada yeni güzergah verilen yolda düzenleme yapılmaması kazalara neden oluyor.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Daha kaç kaza olmalı!

2010 yılında ihalesi yapılan 18 kilometrelik Genç-Bingöl yolunda genişletme çalışmaları sürerken, İçmeler – Garip yolu arasında kalan kısımda güzergah değişikliği yapılarak yol faaliyete alındı. Yolun faaliyete alındığına dair uyarıcı levhaların asılmaması ve İçmeler Mahallesi’ne geçiş yolunda önleyici tedbir alınmaması kazalara sebebiyet veriyor.

 

 

Önceki gece saat 21.00 sıralarında İçmeler Mahallesi istikametinden gelen bir araç anayolun kesiştiği noktada Genç istikametinden gelen bir minibüse çarpmamak için manevra yapınca şarampole yuvarlandı. Kazada İdris ve Muhammed Topluk isimli şahıslar ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi daha yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 122 ekipleri tarafından Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olay sonrası açıklam yapan İçmeler Mahallesi Muhtarı Felemez Aytar, güzergah değişikliği sonrası kavşakta düzenleme yapılmadığı için sürücülerin sürekli kaza riski yaşadıklarını söyledi.

 

TEHLİKELİ KAVŞAKTA TEDBİR ALINMALI

Genç yolu ve İçmeler Mahallesi’nin kesiştiği noktanın kazalara davetiye çıkardığını anlatan Aytar, “Bu yol bu haliyle kalırsa Allah korusun daha çok felaketle karşılaşabiliriz. İçmeler Mahallesi şuan 5 bin nüfusa sahip yeni konutlar ile birlikte bu sayı her geçen gün artıyor. Binlerce insanın her gün kullandığı yolda güvenlik tedbirinin alınmayışı akla mantığa sığmaz. Genç yolu ve mahallemize gelen yolun kesiştiği noktada en kısa sürede bir düzenleme yapılarak güvenlik önlemi alınmalıdır” dedi.

Şikayet edilen kavşakta 24 Eylül 2014 gecesi halk otobüsü ile minibüsün çarpışması sonucu 1 kişi ölmüş, 14 kişi de yaralanmıştı.  


YORUM YAP