belediye baskan adayı ramazan güner Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

belediye baskan adayı ramazan güner
DOLAR 32,3674 % 0.14
EURO 34,8986 % -0.49
GRAM ALTIN 2.325,13 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,59 % 0,20
BITCOIN 2.296.145 1.729
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

GENÇ’İN GAZI KAÇTI!

Nüfusu 10 Binin üzerinde olan ilçelerdeki doğalgaz kullanım talepleri için yapılan duyuruya ilgi olmadı. Başvurular 11 Ekim’de sona erince İl Özel İdaresi, üç ilçe için hiçbir başvurunun olmadığını Bakanlığa iletti. Birçok vatandaş bundan haberdar olmadığını bildirirken, teminat için istenen para miktarının yüksekliğinden de yakınıldı.

Son Güncelleme :

24 Ekim 2013 - 11:11

GENÇ’İN GAZI KAÇTI!

Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanlığı’nca İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne gönderilen doğalgaz aboneliğine ilişkin usul ve esaslar yönetmenliği ile ilgili yazı, Bingöl Valiliği’ne ulaştırıldı.

Nüfusu 10 Binin üzerinde olan Genç, Solhan ve Karlıova İlçelerinin talep oranını belirlemek amacıyla geçtiğimiz ay İl Özel İdaresi’nce ilçe kaymakamlıklarına ve ilgili kurumlara gönderilen yazının ardından başlatılan başvuru süresinde herhangi bir başvuru olmadı.

YÜZDE 60’LIK BAŞVURU ŞARTI

Bakanlar Kurulu Kararı ile BOTAŞ Genel Müdürlüğü, merkez nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere doğalgaz ulaştırılması için çalışmalar başlandı. Buna göre bir ilçeye doğalgaz gidebilmesi için tek şart, ilçe merkezindeki toplam elektrik abone sayısının asgari yüzde 60’ının Ziraat Bankası şubelerine 335 TL bağlantı bedelini yatırması. Fakat başvuru süresinde Genç, Solhan ve Karlıova ilçelerinden herhangi bir başvuru olmaması üzerine İl Özel İdaresi, talep bulunmadığına dair yazı göndermek zorunda kaldı.

“HABERİİMİZ OLMADI, TAAHHÜT FİYATI YÜKSEK”

Doğalgaz gelebilmesi için elektrik abonelerinin yüzde 60’ının 335 TL yatırarak doğalgaz kullanacağına dair taahhütte bulunmasını beklemenin doğru bir yaklaşım olmadığını bildiren vatandaşlar: “Son birkaç gün içinde haberdar olduk ama net bir bilgiye sahip olmadığımız için yetiştiremedik. Belediyelerin anons yapması lazım ama anons duymadık. Kaymakamlıkların ilan panosuna asıp halkın bilgilendirilmesi ne kadar doğru? Her gün gidip ilan panosunu takip eden mi var? Ayrıca taahhüt için talep edilen 335 TL de yüksek. İnsanlar burada asgari ücretle geçimini sağlıyor. Elektrik abonelerinin yüzde 60 oranında müracaat etmesi de açıkçası çok zor. Taahhüt için fiyatı düşürüp iyi bir tanıtım ve bilgilendirme yapılırsa insanlar herkes başvurabilir. Yüksek rakamlar talep ederek mecburiyet hissi uyandırmak doğru değil” şeklinde görüş belirttiler.

“YILLARDIR DOĞALGAZI BEKLİYORUZ”

İlçelerin fiziki yapısının da göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, her yıl odun ve kömür alımına ödedikleri parayla yıl boyunca mutfak, banyo ve ısınma giderlerini rahatça sağlayabileceklerini vurguladı.

Doğalgazı yılardır beklediklerini fakat taahhüt adı altında yüksek oranda ücret talep edilmesinin halk için zor olacağı vurgulanırken, Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanlığı’nın, taahhüt ücretini düşürerek yeni bir süreç başlatması çağrısında bulunurken, yeni süreçte daha etkin bir duyuru ve bilgilendirme yolunun tercih edilmesini istediler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.