
Genç Devlet Hastanesi acil servis ve poliklinik önlerinde grip yoğunluğu yaşanıyor.
Genç ilçesinde geçtiğimiz hafta grip salgınından dolayı çok sayıda vatandaş, İlçe Hastanesi’ne akın etti. Salgından dolayı günde ortalama 450 ile 500 vatandaşın başvurduğu hastanenin acil servis ve polikliniklerinde uzun kuyrukların oluştuğu görüldü. Gelen şikâyetlerin büyük bir bölümünün ateş, boğaz ağrısı, halsizlik gibi gribal şikâyetler ve ateşli vakalar olduğu belirtildi.
Kış aylarında yaşanan ani hava değişiklikleri hastalık riskini de beraberinde getiriyor. Ani hava değişikliklerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde grip ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları da artış gösteriyor.
ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
-Hastalık elle temasla da bulaşabilir. Bu nedenle hasta kişi, bulaşmayı önlemek için sık sık ellerini yıkamalıdır. Ayrıca hasta kişi ile mümkün oldukça tokalaşmamalıdır. Hasta sık sık kağıt mendil kullanmalı, hastanın havlu ve bardağı müşterek kullanılmamalıdır. Burun akıntısının çok yoğun olduğu dönemde hasta toplu yerlerden uzak kalmalıdır. Grip olma riskini azaltmanın bir yolu da grip aşısıdır.