Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,5728 % 0.09
EURO 35,0382 % 0.55
GRAM ALTIN 2.432,79 % 0,40
ÇEYREK A. 3.977,61 % 0,40
BITCOIN 64.294,02 -3.737
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Google News

Hibe Destekli Hayvancılık Projesi Müracaatları Başladı

Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin 2016 yılı Uygulama Rehberi yayımlandı. Proje kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yeni ahır ve ağıl yapımı, mevcut ağıl ve ahırların tadilatı için yüzde 50 hibe desteği verilecek.

Son Güncelleme :

18 Ocak 2016 - 10:01

Hibe Destekli Hayvancılık Projesi Müracaatları Başladı


Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2016 Yılı yüzde 50 Hibeli Ahır ve Ağıl Yapımı Destek Başvurularının başladığını bildirdi.


 


 


Ocak ayı itibariyle başlayan başvuruların 31 Mart 2016 tarihinde son bulacağını belirtilen açıklamada, “Başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Turkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan bireyler/tüzel kişiler başvuru yapabileceklerdir” denildi.


Devlet memurları, kamu işçileri veya devlet üniversitelerinde görevli öğretim elemanların programa başvuramayacağı kaydedilen açıklamada destek müracaatı için aranacak şartlar şöyle sıralandı; “Yeni ahır ve ağıl veya mevcut ahır ve ağılını tadilat yaptırmak isteyen işletme sahiplerinin ahır ve ağıl yaptıracağı yerler tapulu malları olmalı ve inşaat için yetkili mercilerden gerekli izin ve ruhsatları almış olmalıdır. Yatırımcılar yatırım yerine ipotek koydurmamak kaydıyla kredi ve vergi teşviklerinden yararlanabilirler.”


Açıklamada, destek müracaatı için istenilen belgeler ise şöyle belirlendi; “1.Hibe Başvuru Formu (Ek-1) -İl/İlçe Müdürlüklerinden alınabilecektir. 2.Ön Proje Formu (Ek-2) -İl/İlçe Müdürlüklerinden alınabilecektir. 3.Yatırım İle ilgili Bilgiler Formu (Ek-3) -İl/İlçe Müdürlüklerinden alınabilecektir.  4.Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Plan Tabloları (Ek-4) -İl/İlçe Müdürlüklerinden alınabilecektir. 5. Bakanlık Turkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı anaç sığır veya anaç koyun-keçi işletmesinin başvuru tarihinden en az bir yıl önce kayıtlı olduğuna dair işletme tescil belgesi. -İl/İlçe Müdürlüklerinden alınabilecektir. 6.Nüfus Cüzdan Fotokopisi. 7.Güncel Onaylı Tapu Kaydı.     8.Hayvan Listesi (Turkvet/KKKS) -İl/İlçe Müdürlüklerinden alınabilecektir. Başvuruların bizzat yapılması gerekmektedir.”

 


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.