
Bingöl İli Merkez İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.
İKİ DEFA İPTAL EDİLMİŞTİ
Hükümet Konağı yapım işi ihalesi, daha önce iki defa ihale edilmesine rağmen birim fiyatlarının yüksek olması gerekçesiyle iptal edilmişti. 3’ncü ihale, bugün (29 Ağustos 2018) saat 14.30’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul’daki Hizmet Binasındayapılacak.
550 TAKVİM GÜNÜNDE TESLİM EDİLECEK
Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Hükümet konağı yapım işi, yer tesliminden itibaren 550 (beş yüz elli) takvim gününde inşa edilip teslim edilecek.
TOKİ Başkanlığı’nca yayınlanan ilanda Bingöl İli Merkez İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işinin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edileceği belirtildi.
YENİ HÜKÜMET KONAĞI NEREDE OLACAK?
Yapılacak olan yeni Hükümet Konağı,15 Temmuz Direniş Meydanındaki 1 No’lu Sağlık Ocağı ve eski Sağlık Lojmanları alanı ile Şehitlik Parkı’nın bir bölümünü kaplayan alana inşa edilecek. Mevcut Hükümet Konağı yeri ise ‘Kent Meydanı’ olarak yeniden tasarlanacak.
“HÜKÜMET KONAĞI YERİNE MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK”
Öte yandan Haziran ayındaki bir organizasyonda Bingöl’de açıklamalarda bulunan AK Partili Cevdet Yılmaz, Hükümet konağının durumuna ilişkin “İnşallah yeni hükümet konağımızda Temmuz sonunda ihale edilecek. İhale bittikten sonra mevcut hükümet konağını yıkacağız ve yerine de Millet Bahçesi yapacağız, altını da otopark yapacağız” demişti.