DOLAR36,2388% 0.35
EURO38,0197% 0.32
STERLIN45,6053% 0.35
FRANG40,2832% 0.72
ALTIN3.360,84% -1,12
BITCOIN97.308,780.886

İKİ HAFTA SONRA AYNI BÖLGEDE YİNE YANGIN!

Geçtiğimiz haftalarda Suveren bölgesinde başlayıp üç köyün sınırlarına sıçrayan ve yüzlerce dönümlük ormanlık alanda zarara neden olan orman yangını iki hafta arayla tekrar başladı. Bugün Güzeldere ve Soğukpınar köyleri arasında tekrar çıkan yangına, Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri söndürme çalışmalarına başladı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
İKİ HAFTA SONRA AYNI BÖLGEDE YİNE YANGIN!

İki hafta önce Suveren bölgesinde başlayan ve Çamlıyurt ile Güzeldere köyü bölgesine sıçrayıp yüzlerce dönümlük ormanlık alanda zarara neden olan orman yangını 5 gün sonra kontrol altına alınabilmişti.  Yangında 3 köy sınırları içerisinde bulunan yüzlerce dönümlük ormanlık alan ile bağ ve meyve bahçeleri küle dönmüştü. Yangında en fazla zarar gören Çamlıyurt Köyü’nde alevler bazı evlerin yanı sıra meyve ağaçlarını bağ ve bahçeleri küle çevirmişti. Bölgede yangının yaraları henüz sarılmamışken aynı bölgede henüz belirlenemeyen nedenden dolayı tekrar yangın çıktı.

 

Alınan bilgilere göre bugün Güzeldere ve Soğukpınar köylerinde farklı noktalarında yeniden çıkan yangında yüzlerce dönümlük arazi tehlikeye girerken, olayın duyulması üzerine Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü Yangınla Mücadele ekipleri, anında olay yerine intikal ederek yangına müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

 

 


YORUM YAP