Kalkınma Bakan ı Cevdet Yılmaz, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2010 yılında 32 milyon 905 bin lira bedelle ihalesi yapılan ve aynı yıl yapımına başlanan 250 yataklı Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.
Sözleşme gereği 25 Haziran 2013’te bitirilmesi planlanan ve alınan ek sürelerle sık sık gündeme gelen hastanede TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile birlikte incelemelerde bulunan Bakan Yılmaz, firma yetkililerinden brifing aldı.
Hastane inşaatın uzun süredir devam ettiğini ifade eden Bakan Yılmaz: “Artık son aşamalara gelinmiş durumda. Gelecek yılın Nisan, Mayıs aylarında tamamlamayı hedefliyoruz. Bu yönde de yaz demeden, kış demeden bir çalışma var. TOKİ başkanımız ile gezdik, arkadaşlardan bilgi aldık onlarda bu süre içerisinde tamamlayacaklarını ifade ediyorlar” dedi.
“MEVCUT HASTANEMİZ KOĞUŞ SİSTEMİYLE HİZMET VERİYOR”
Hastane yapımını yakından takip ettiklerini ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Mevcut Devlet Hastanemiz koğuş sistemiyle hizmet veriyor. Yeni hastanemiz devreye girince o çileler bitmiş olacak. Çok daha modern, çok daha insani bir ortamda vatandaşımız hizmet almış olacak. Sağlık hizmeti de hayatımızın en önemli unsurlarındandır. AK Parti iktidarının en başarılı olduğu alanlardan bir tanesi sağlık alanıdır. Zaten çok yenilikler yaptık, çok güzel gelişmeler sağladık ilçelerde, mevcut hastanelerde. Bu hastanemizin de devreye girmesiyle çok daha farklı bir seviyeye sağlık hizmetleri çıkmış olacak. Daha önce diş hastanemizi, doğum hastanemizi devreye almıştık bununla da birlikte bu genel altyapıyı tamamlamış oluyoruz. Bundan sonra daha fiziki şeylerin ötesinde hizmetlere daha fazla yoğunlaşma imkânı olacak.”
HALK, HEM MAĞDUR HEM DE TEPKİLİ
5 yıl boyunca devam eden hastane binasını tamamlayan firma yetkilileri, üst üste ek süre talep etti. TOKİ başkanlığı, son olarak firma tarafından 17 Mayıs 2015 tarihine kadar istenilen ek süreyi de onaylarken, vatandaşlar, sağlık alanında yaşanılan eksikliklerden dolayı sitem ediyor.
Kent merkezinde nüfus her geçen gün artarken, mevcut hastanede olan kapasite sorunu tepkilere neden oluyor. Her ay Bingöl Devlet Hastanesi’ne acil ve polikliniklere ortalama 50 bin hasta müracaat ettiği bilinirken, fiziki yetersizliği hastaların sağlıklı hizmet almaları önünde en önemli engeli teşkil ediyor.
Yıllarca, çevre illere bağımlı hale gelen ve sevk edildikleri illerin ekonomisine de katkı sağlayan halk, sağlık hizmetlerinde giderilemeyen eksikliklerden dolayı çevre illere olan mahkumiyetten kurtulamıyor.