
İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yol araması esnasında yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yapan yabancı uyruklu 5 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre: 2’si Myanmar, 3’ü Afgan uyruklu 5 kişi, Solhan çıkışında yol kontrolü yapan Jandarma ekiplerince yakalandı. Hindistan’ın komşu ülkesi Myanmar’dan yola çıkan yabancı uyruklu 5 kişi; Hindistan, Pakistan ve daha sonra İran üzerinden Türkiye’ye giriş yapıp Van-İstanbul şehirlerarası taşımacılık yapan bir firmaya ait otobüs ile İstanbul’a gitmek üzere yola çıktılar.
Yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yapan yabancı uyruklu şahıslar ile ilgili ihbar üzerine yol kontrolü yapan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Dilektepe Köyü yakınlarında yakalan 5 kişi verdikleri ifadelerinde İran-Türkiye sınırında İran Askerlerine yakalandıklarını, İran askerlerinin kendilerini darp ettiklerini ve İran Askerinin elinden kaçarak Türkiye’ye geçtiklerini belirttiler. Ayrıca mültecilerin İran’da işkence gördükleri için tekrar İran’a gönderilmemek için Jandarma Ekiplerine “Ne olur bizi İran’a vermeyin” dedikleri öğrenildi.
İran-Türkiye sınırında donmaktan son anda kurtuldukları öğrenilen mülteciler, Solhan Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilirken ayaklarında ezilmelerin olduğu kaydedildi.