Genç ilçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler ‘Mesleki Eğitim Geliştirmek İçin Yapılan Çalışmalar’ hakkında basınla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek liselerinin önem kazanması ve meslek eğitimi geliştirmek için bir dizi çalışma başlattığını söyleyen Dinler, bu kapsamda Genç’te 3 okulda mesleki eğitim alanında eğitim veren okullarla ilgi detaylı çalışmalar yaptıklarını ifade ederken ilçede meslek okullarında toplam 7 bölüm hizmet verdiği, iki bölüm için de bakanlığa müracaatta bulunduklarını kaydetti.
Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde Meslek Liselerinin eski önemini yakalaması ve mesleki eğitimi geliştirmek için bir dizi çalışma programını yürürlüğe koydu. Bu kapsamda tüm il ve ilçelerde mesleki ve teknik eğitim okul yönetim kurulları oluşturulurken bu bölümleri tercih eden öğrencilere birçok kolaylık sağlanıyor. Genç İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, Genç İlçesinde de üç okulun bu eğitime yönelik faaliyet gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:” Mili Eğitim Bakanlığı Meslek liselerinin yeniden önem kazanması ve mesleki eğitimin geliştirilmesi için bazı çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz. Çıraklık eğitimi 12 yıllık eğitim kapsamına alındı Öğrencilere beceri eğitimi ve staj kapılarını açan işletmelere devlet desteği sağlandı. Önlisans programlarına geçişte ilave ek puan uygulamasına geçildi. Öğrenciler iş kazaları ve meslek hastalarına karşı alana geçtiği (10. Sınıf) andan itibaren sigortalandı. Tüm il ve ilçelerde mesleki ve teknik eğitim okul yönetim kurulları oluşturuldu. Öğretim programları ulusal ve uluslar arası standartlar göz önünde bulundurularak yeniden düzenlendi. 53 meslek alanı 199 meslek dalı belirlendi.
GENÇ’TE ÜÇ OKULDA 640 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Milli Eğitim Müdürü Dinler, Genç ilçesinde İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şehit Murat Yıldırım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi ve Şehit Mehmet Koçdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde toplam 640 öğrencinin eğitim gördüklerini belirterek bu öğrencilere mesleki eğitim veren bölümleri olduğunu dile getirdi. Dinler; “İlçemizde İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Sağlık hizmetleri Şehit Murat Yıldırım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesinde Çocuk gelişimi, Hasta ve Yaşlı Bakım, Bilişim Teknolojisi, Giyim ve Üretim Şehit Mehmet Koçdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de Muhasebe ve Finans, Pazarlama ve Perakende bölümleri olmak üzere toplam 7 bölüm var. Bu okullarımızda toplam 640 öğrenci eğitim görüyor. Amacımız bu okulları ve mesleki eğitimi anlatmak ve yaygınlaştırmaktır. Ayrıca İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulumuz tarafından Bakanlığa Harita Tapu ve Kadastro ve Gıda Teknolojisi adında iki daha açılması yönünde müracaatları olmuştur. Bu konuda daha bir sonuç çıkmadı. Umarım olumlu bir cevap çıkar” şeklinde konuştu.
“SÜTAŞ TEKNİK ELEMANI BİZDEN”
Meslek liselerinin öneminin her geçen gün daha da artığını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, yakın zamanda Bingöl’de açılması beklenilen SÜTAŞ Süt Entegre Merkezi’ne teknik personel yetiştirmek için bakanlığa başvuruda bulunduklarını söyledi. Dinler; “Mesleki ve Teknik eğitimde tanıtım atağı başlatıldı. Bakanlık, tüm il ve ilçelerde mesleki ve teknik eğitim uygulaması başlatmış. Bugüne kadar sadece belli meslek okulları mezunlarına teknisyen unvanı verilirken, artık tüm meslek lisesi mezunlarına teknisyen unvanı verilecektir. Bakanlık, sektörle iş birliği çalışmaları ve sektörün talepleri doğrultusunda yeni alanlar açıyor. Bu çalışmalar kapsamında bizde, önümüzdeki yıllarda Bingöl’de açılacak SÜTAŞ Süt Entegre Merkezi’nde çalıştırılacak teknik elemanı hazırlamak ve istihdamı artırmak için Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için 2018-2019 eğitim yılında Gıda Teknolojisi ve Tapu Kadastro Alanları için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunduk” dedi.