Termal tesiste yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelen Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, tesisin 12 Ocak Pazar günü itibari ile halka açıldığını belirtti. Modern bir şekilde dizayn edilen tesis hakkında gazetecilere bilgi veren Rektör Baydaş, 6 havuzlu tesisin Bingöl halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
“TERMAL TESİSLER HALKIN HİZMETİNDE”
Tesislerin özellikleri hakkında bilgi veren Rektör Baydaş, “36 yataklı, içinde Bay ve Bayanlar için ayrı ayrı olmak üzere 2 adet 42°C sıcaklıkta termal havuz, 2 adet vücut sıcaklığının altında su bulunan havuz ve 2 adet VIP termal havuz olmak üzere toplam 6 kapalı havuz barındıran, 2 Türk Hamamı, 2 sauna,restoran, masaj ve dinlenme odalarından oluşan tesis son derece modern bir şekilde inşa edildi. Bütün sitemler otomasyon programlı, bilgisayarlar üzerinden kontrol edilmektedir. Ayrıca kapalı alan dışında da bir tane büyük açık yüzme havuzu da tesisimizde mevcut. İlimizin termal enerjisi Türkiye’nin birçok iline göre daha da yüksek bir potansiyele sahiptir. Biz de bu potansiyeli değerlendirmek ve ilimize yakışır şekilde bir tesis kazandırmak amacı ile yola çıktık. Bunu da başardığımızı düşünüyorum” dedi.
2013 YILI DEĞERLENDİRMESİ
Bingöl Üniversitesi’nin 2013 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında kısaca bilgi veren Rektör Baydaş, hızla büyüyen Bingöl Üniversitesi’nin 2014 yılında daha hızlı bir büyüme kaydedeceğini ifade etti. 2013 yılında kaydettikleri büyümeyi aktaran Rektör Baydaş, “2013 yılında Veteriner Fakültemiz hizmete girdi ve öğrenci almaya başladık. Hepinizin yakından takip ettiği Diş Hekimliği Fakültesi Bakanlar Kurulu’ndan geçti ve normal süreç tamamlandı. Tek eksiğimiz öğretim üyesi bulmak. Öğretim üyesi eksiğimizi de giderdikten sonra öğrenci almaya başlayacağız. Yine 2013 yılı içerisinde Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nü kurduk. Dört yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Yüksek Okuluna bu yıl 166 öğrenci aldık. Uluslararası Alevilik Sempozyumu düzenledik. Sempozyum sonrası, Türkiye’nin her tarafından oldukça olumlu tepkiler aldık. Zaza Dili Edebiyatı ve Kürt Dili Edebiyatı Yüksek Lisans programlarından mezunlar verdik. İlave olarak, Zaza Dili ve Edebiyatı ve Kürt Dili ve Edebiyatı Lisans bölümlerine öğrenci aldık. Genel olarak öğrenci sayımız 9 bine yaklaştı. Bizim koyduğumuz hedef aslında daha azdı ama öğrenci sayısı bakımından biz o hedefimizi aştık. Yine Öğretim Üyesi sayımız 135, toplam akademisyen sayımız ise 400’ü geçti. İdari personel sayımız 250, daimi işçi sayımız 30, geçici işçi sayımız 85 ve güvenlik görevlisi sayımız 70. Üniversitemiz bu haliyle önemli bir istihdam alanı olmuş durumdadır.
“10 BİN KİŞİLİK BİR AİLEYİZ”
Rektör Baydaş, Bingöl Üniversitesi’nin akademisyenleri, idari personeli, diğer çalışanları ve öğrencileri ile birlikte yaklaşık 10 bin kişilik bir aile olduğunu söyledi. Baydaş, bu oranın ilimiz nüfusunun yaklaşık yüzde 10’nuna tekabül ettiğine dikkat çekti.“2014 yılında da öğrenci sayımız 10 bini geçecek. Öğretim Üyesi sayımızı 150’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Toplam akademisyen sayımızı da 450’nin üzerine çıkaracağız İnşallah. İdari personel sayımızı da 250’den 280’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
2014 YILI DEĞERLENDİRMESİ
Gelecek yıl Mühendislik Fakültesi’ne bağlı olan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne öğrenci alacaklarını dile getiren Rektör Baydaş, “Yine buna bağlı olarak Gıda Mühendisliği’ne öğrenci almayı hedefliyoruz. Ayrıca Sağlık Yüksekokulu Hemşireliklisans bölümüne de öğrenci almayı hedefliyoruz. Meslek Yüksek Okullarında açacağımız daha birçok program var. Fiziki mekân olarak ta kongre merkezimizi İnşallah Haziran ayında teslim alacağız. Yine Rektörlüğümüzün hemen yanında bulunan bir akademik binamızın inşaatı var. Onu da bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Ayrıca ihalesini yaptığımız ama henüz sonuçlanmayan Kız YİBO’nun yanında yaklaşık 20 bin m2 kapalı alanı olan ve bütün Meslek Yüksek Okullarımızın eğitim göreceği çok modern bir binamızın temelini de bu yıl atacağız. Bu binamızı da 2015 yılında teslim almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
“SOLHAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU VE GENÇ MESLEK YÜKSEKOKULU’NA BU YIL KAZMA VURULACAK”
Yine bu yıl Genç Meslek Yüksekokulu ve Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu inşaatlarının temelini atacaklarını vurgulayan Rektör Baydaş, “Projelerimizden biri olan yarı olimpik yüzme havuzu ve spor tesislerimizin inşaatına bu yıl başlayacağız. Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında bulunan yaklaşık 600 dönümlük bir arazimiz var. Orada Ziraat Fakültesi uygulama alanı var. Aynı zamanda Veteriner Fakültesi içinde kullanacağız. O bölgede 40 baş süt sığırcılığına uygun bir ahırı bu yıl teslim almayı planlıyoruz. Diğer inşaatlarına da bu yıl başlayacağız. Yine bu yıl Veteriner Hayvan Hastanesi’ni inşa etmeyi hedefliyoruz. Çapakçur Deresi’nde bulunan Tarım ve Köy İşleri’nden aldığımız bir arazi var. Yasal prosedürler tamamlanırsa biz oraya bu yıl Veteriner Uygulama Hastanesi’ni kurmayı planlıyoruz. Ayrıca model olarak bir adet sera kurmak istiyoruz. Meyvecilik, sebzecilik ya da çiçekçilik konusunda olabilir. Yine bizim organize ettiğimiz Valilik ve Organize Sanayi Bölgesinin kısmi partner olduğu 3,5 milyon Euro’luk bir AB projemiz var. Bu projemiz de istihdama yönelik bir proje. Birçok üniversitenin hayal ettiği bu projemiz ön değerlendirmeden geçti. İnşallah bunu da gerçekleştirip hayata geçireceğiz ” diye sözlerini noktaladı.
Rektör Baydaş ve Basın mensupları toplantı sonrası termal tesiste incelemelerde bulundular.