Türkiye'deki bütün arıcıların ürünlerini tek firmaya sattığı için herhangi bir rekabetin söz konusu olmadığını anlatan Yolagelen, "Alımlar tek elden yapılıyor. Yani sezon sonunda balın fiyatını biz değil, balı ülke genelinde toplayan holding belirliyor. Bu durumda iyi kazanamıyoruz. Zar zor geçiniyoruz" dedi.
YILDA 3 TON BAL ÜRETİYOR
Bütün bir yılın emeğini ancak yaz mevsiminden itibaren almaya başladıklarına dikkat çeken Yolagelen, "Benim 300 kovanım var. Bunlardan sezon sonunda 3 ton bal elde ediyorum. Bingöl yaylaları arıcılık çok iyi bir yer. Arılar orada bol bol çiçeklerden polen alıp bal üretiyor. Balımızda asla bir katkı maddesi bulunmuyor. Zaten Türkiye'de balları toplayan holding balları kontrol ediyor. İçinde şeker veya başka bir katkı maddesi bulunan balı satın almıyorlar. Ancak burada önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Biz onlar katkılı bal almıyor diye değil, bala bir şeyler katmak etik değil diye bunu yapmıyoruz. Balımız saf ve katkısızdır" diye konuştu.
Yaylada arıcılık yaptıkları dönemde zaman zaman ayılar tarafından rahatsız edildiklerini ifade eden Yolagelen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ayılar balı çok seviyorlar. Ama hırsızların da önde gidenidir. Geceleri gelip balımızı çalıyorlar. Bir de bu ayılar olmazsa."