Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,4773 % 0.06
EURO 34,8723 % 0.04
GRAM ALTIN 2.431,36 % -0,15
ÇEYREK A. 3.975,28 % -0,15
BITCOIN 63.979,29 1.641
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Google News

Ot biçerken yılan soktu

Bingöl’de tarlada ot biçerken yılanın soktuğu 47 yaşındaki kişi hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Son Güncelleme :

05 Haziran 2013 - 17:08

Ot biçerken yılan soktu

Edinilen bilgiye göre, Kılçadır köyünde ot biçmek için tarlaya giden Mehmet Kavar'ı (47) yılan soktu. Kavar, yakınları tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bingöl Devlet Hastanesi'nde uzman doktor Ergün Kaya, Kavar'ın hayati tehlikesinin bulunmadığını belirterek, bu tür vakalarda arazide ilk müdahalenin son derece önemli olduğunu söyledi.

Kaya, kesinlikle yaralı bölgeye jilet atılmaması ve bağlanmaması gerektiğine dikkati çekerek, "O bölge temizlenip en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir" dedi.

Araziye çıkan vatandaşlara zehirli hayvanlara dikkat etmeleri konusunda uyaran Kaya, "Arazide çalışırken çorap pantolon üzerine çekilmeli. Mümkünse çizme giyilmelidir. Piknik yaparken de beyaz bir örtünün üzerine oturulması ve açık renk giysi giyilmesi önemlidir. Kene, akrep yılan ve çıyan sokmalarına maruz kalan vatandaşlarımız en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır" diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.