Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,3665 % -0.37
EURO 34,7560 % -0.2
GRAM ALTIN 2.395,65 % -1,12
ÇEYREK A. 3.916,89 % -1,12
BITCOIN 59.041,11 3.543
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Google News

‘Bingölspor’un kapanmaması için başkanlığı üstlendim’

Belediye Bingölspor Kulüp Başkanı Av. Muammer Çolakoğlu, ‘Bingölsporun borçları nedeniyle Yönetim Kurulu toplantısında kulübe talipli çıkmadı. Bu durumda Kulüp Kayum’a devredilip, kapanacaktı. Bende bu kulübün kapanmaması için kulüp başkanlığı görevini üstlenmek zorunda kaldım’ dedi.

Son Güncelleme :

19 Eylül 2013 - 11:12

‘Bingölspor’un kapanmaması için başkanlığı üstlendim’

Belediye Bingölspor Kulüp Başkanı Av. Çolakoğlu, kulübe nasıl başkan seçildiğini, kulübün borçları, gelirleri, kulübün durumu, kulübe kimlerin ne kadar yardım yaptığını, kendisine randevu vermeyenleri yaptığı yazılı açıklama ile anlattı.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) 2012-2013 futbol sezonunun sona ermesinin ardından gerçekleşen Olağan Üstü Yönetim Kurul Toplantısı’nda Divan Başkanlığı’na seçilen Avukat Muammer Çolakoğlu, kulübe talipli çıkmadığı için ve kulübün kapanmaması için başkanlık görevini üstlenmek zorunda kaldığını belirterek, Belediye Bingölspor’un şuanda toplam 1 milyon 800 bin TL borcu olduğunu söyledi.

“Divan başkanlığına seçtiler, kulübü üstüme yığdılar”

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda eski yöneticiler tarafından divan başkanlığına seçildiğini ve kulübe talipli çıkmadığı için kulübün kapanmayla karşı karşıya kaldığını ve kulübün kapanmaması için de kulüp başkanlığı görevini üstlenmek zorunda kaldığını belirten Çolakoğlu, “Bingölsporun borçları nedeniyle Yönetim Kurulu toplantısında kulübe talipli çıkmadı. Bu durumda Kulüp Kayum’a devredilip, kapanacaktı. Bende bu kulübün kapanmaması için kulüp başkanlığı görevini üstlenmek zorunda kaldım. Eski yöneticilerden de arkadaşlar alıp, yönetimi kurdum. Bunu isteyerek değil, kulüp kapanmasın diye kabul ettim. Eski yöneticiler, yönetime seçtiğimiz arkadaşları anlamadığım bir şekilde geri çektiler. Buna rağmen birkaç arkadaşla yolumuza devam ettik. Zaman kaybetmeden transferler yaparak, 350 bin TL’lik bir takım oluşturduk. Bu kulübün yıllık 1 milyon TL’lik geliri var. Kulüp yanlış idare edildiği ve büyük hedefler koyulduğu için gelen paralar heba edildi” diye konuştu.

“Kulübün 1 milyon 800 bin TL borcu var”

Belediye Bingölsporun borçları hakkında bilgi veren Çolakoğlu, “Kulübün geçmiş dönemlerden kalma bir takım borçları var. Bu borçlardan 805 bin TL’si Federasyona intikal eden lisans borcu var. Kulübün S.S.K’ya, vergi, 3. şahıslara, kulüp çalışanlarına, futbolculara, lisans borcu dahil toplam 1 milyon 800 bin TL borcu var. Bu borçlar yüzünden kimse kulübe talip olmadı. Kulübü bu haliyle almak isteyen varsa buyursun gelsin seve seve devrederim” diye konuştu.

“Bakan ve Vali bana randevu vermediler”

Kulüp Başkanı sıfatıyla kulüp hakkında görüşmek için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Vali İbrahim Taşyapan’dan defalarca randevu talep etmesine rağmen kendisine randevu vermediklerini iddia eden Çolakoğlu, “Bir aydır kulüp başkanlığını yapıyorum. Gördüğüm kadarıyla bürokrasi kulüple ilgilenmiyor. Kulübün çeşitli sorunları, sıkıntılar var. Kulüp hakkında Sayın Bakanla kulüp Başkanı sıfatıyla görüşmek için defalarca randevu talebinde bulundum. Milletvekili Sayın Eşref Taş’ın aracılığıyla da randevu talebinde bulundum yinede bana randevu verilmedi. Yaklaşık 15 gündür Sayın valimizden de randevu talebinde bulunuyorum, Sayın valimizde bana randevu vermiyor. Daha sonra öğrendiğim kadarıyla Sayın Bakanın bana randevu vermemesinin sebebi, birkaç taraftarın kendisine yönelik olumsuz tavırları olarak gösterilmiş. Bu taraftarları ben göndermedim ve benimle de bir ilgisi yoktur. Belediye Başkanı ile görüştüm, o da bana, ‘Hali hazırda yapılan yardımların dışında kulübe herhangi bir yardım yapamayacağını’ söylüyor. Ben ne yaptım onu anlamış değilim” dedi.

-Kulübe vaad edilen paralar-

Belediye Bingölspora verilmek için vaat edilen paraların verilmemesi nedeniyle kulübün borç batağına girdiğini öne süren Çolakoğlu, “Geçmiş dönemlerde Sayın Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘Kalehan barajı işini alan firmaların kulübe 1 milyon 500 bin TL yardım yapacağını’ söylemiş. Bunun için de Milletvekili Eşref Taş’ı görevlendirdiği ve Eşref Taş’ın da firma yetkilileriyle görüşmeye gittiği söylendi. Tabi bu görüşmenin sonucu da kulübe bildirilmemiştir. Bunun üzerine de eski Kulüp Başkanları Aydın Bürkek ile Şerefattin Varolgüneş, defalarca Ankara’ya gidip gelmiş ve bir sonuç alamamışlar. Kulüp Başkanları da bu paraya güvenip, ligde hedeflerini büyük koyup, ona göre transferler yapmışlar. Sonuç itibariyle kendilerine intikal eden ve verilmesi planlanan para verilmediği için kulüp çıkmaza girdi. Bunun üzerinde de bu arkadaşlarımız kulübü bırakmak zorunda kalmışlar. Tüm kamuoyunun bunları bilmesini istediğim için her şeyi anlatıyorum” ifadelerini kullandı.

-Kulübe kimler yardımda bulunmuş?-

Belediye Bingölspor Kulübüne kimler, ne kadar yardım yaptığı konusuna açıklık getiren Çolakoğlu, şunları kaydetti:

“2011 yılı sonuna kadar Özaltın Firması kulübe 300 bin TL yardım yapmış. En büyük yardımı ise, 500 bin TL ile İşadamı Fadıl Akgündüz yapmıştır. Ayrıca Alt yapı firması 150 bin, içme suyu firması da 100 bin TL bağışta bulunmuşlar. Tabi bu yardımlar geçmiş dönemlerde yapılan yardımlardır. Siyasilerden bir tek eski Milletvekili Feyzi Berdibek nakdi yardımda bulunmuştur. Bunun dışında hiçbir siyasi tek bir kuruş dahi yardımda bulunmamıştır. Bulunmuşlarsa da belgesini getirsinler.”

“Lisan borcu, kampı dağıttı”

“Bu takım Bingöllülerindir” diyen Çolakoğlu, sporcular için lisan çıkaramaz duruma düştüklerini söyleyerek, “350 bin TL’ye oluşturduğumuz takım tüm hazırlık maçlarını kazandı. Ancak, geçmiş dönemden kalma 805 bin TL lisans borcu olduğu için futbolculara lisans çıkartamadık ve bu nedenle kamp dağıldı. Kulübün kapanmasını isteyenler var. Bizde kulübü kapatmayacağız. Kulübün profesyonel şubesini devam ettireceğiz. Amatör sporculara lisans çıkartıp, lige katılacağız. Kulübün düştüğü durumun ayıbı bana değil, ilgilenmesi gerekip de ilgilenmeyenlerle kulübü siyasi emellerine alet etmek isteyenlerin üzerindedir. Kulübü yönetmek isteyen, kulübe sahip çıkmak isteyen varsa gelsin, hemen devrederiz. Sahip çıkan olmazsa da elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.