Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,3145 % -0.36
EURO 34,6402 % -0.62
GRAM ALTIN 2.407,09 % -1,15
ÇEYREK A. 3.935,59 % -1,15
BITCOIN 63.430,23 1.8
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

SOYSAL: “BÖLGE HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALMIYOR”

7 ilçe, merkez ve beldelerde yapılan toplantılarla “II. Bingöl Kalkınma Çalıştayı”nı tamamlayan Bingöl Tavz Kültür ve Sanat Kalkınma Derneği (TAVZ-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soysal, bölgenin hak ettiği hizmeti almadığını söyledi.

Son Güncelleme :

24 Eylül 2014 - 9:35

SOYSAL: “BÖLGE HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALMIYOR”

TAVZ-DER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soysal, Bingöl FM’de yayımlanan ‘Çapakçur’un Sesi’ programına konuk oldu.

Moderatörlüğünü Mehmet Aslanoğulları’nın yaptığı programda çalıştay hakkında bilgi veren Soysal: “Çalıştayımızı oluşturduk. Sağlık, eğitim ve benzeri sorunları tespit ettik. İl Valisi ve Bakanlığa raporlarımızı götürerek sorunları bildirdik. Tabandan tavana doğru ilerlemek suretiyle sorunlara yaklaştık” dedi.

Bingöl’ün nasıl görülmek istendiğinin portresini çizeceklerini ifade eden Soysal: “Şahsi, menfi hesaplardan ziyade toplumun menfaati ile ilgili çalışmalarımızın olması gerekiyor. Başarılı olursak 2.Bingöl Çalıştayı oluşturacağız. Biz, Bingöl’e projeksiyon tutmak istiyoruz. Bingöl’ü nasıl görmek istediğimizin portresini çizeceğiz. Biz memleketi bize bırakan dünün insanlarına hakaret etmeyeceğiz, nankörlük etmeyeceğiz ki, bizden sonraki nesiller de bize hakaret etmesinler. Memleketimize değer vermeli ve sahip çıkmalıyız. Sivil toplum kuruluşları temsilciliklerinin kurumlar kadar ve daha fazla bilgi sahibi olması önemli” şeklinde konuştu.

“TEMEL AMAÇ HİZMET”

Dernek bünyesinde ilim irşat komisyonunun kurulacağını ifade eden Soysal: “Dernek olarak araştırmalar yaptıklarını ifade eden Soysal: “Özelikle gençlik ile ilgili projelerimiz var. Gençlik komisyonu var. Bu anlamda gençlik komisyonunda, gençlerden oluşan ekip ve başkanlıkla aktif bir gençlik hedefliyoruz. 3 komisyonumuz var. Gençlik ve Eğitim komisyonumuz aktif, ancak diğer üçüncü komisyonumuz henüz faal değil. Camilerde, okullarda ve daha farklı yerlerde Türkçe ve Zazaca dilinde gençliğin önemine değindik. 3. Komisyonumuz olan ilim irşat komisyonumuzun alt yapı çalışmaları var ancak bu ne zaman olur bilemiyoruz. Bu noktada âlim, Seyda, hocalardan oluşacak” ifadelerini kullandı.

Derneklerin ciddi anlamda faaliyet gösteremediğini ifade eden Soysal: “Dernekler noktasında ise Bingöl’de 270 dernek faaliyet gösteriyor. Ancak bizde içerisinde olmak üzere ciddi anlamda faaliyet gösterememekteyiz. STK’ların insiyatif alması ve daha aktif olmasını istiyoruz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.