Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,4849 % 0.12
EURO 34,8018 % -0.1
GRAM ALTIN 2.424,21 % -0,45
ÇEYREK A. 3.963,59 % -0,45
BITCOIN 63.190,01 1.686
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Google News

Bitmeyen duble yol

2010 yılında ihalesi yapılan Genç-Bingöl duble yol çalışmaları ağır aksak yürüyor.

Son Güncelleme :

25 Eylül 2014 - 11:56

Bitmeyen duble yol

4 yıldır çeşitli bahanelerle sürekli ertelenen Genç-Bingöl duble yol çalışmaları bu yılda istenilen seviyede gitmezken, kimi kısımlarda dökülen asfalt sıklaştırılmadığı için sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 

 

Uzun bir süre çalışmaların durduğu yolda, Karayolları, duble yol çalışmalarında kamulaştırma bedeli ödememek için bölgede toplulaştırma çalışması başlatmış ve bu nedenle 2013 yılında bitmesi hedeflenen yol çalışmaları 2014 yılına sarkmıştı.

ÇALIŞMALAR AĞIR AKSAK YÜRÜYOR

Kamulaştırma çalışmaları bahanesiyle 2014 yılına kadar ertelenen yolun hala ağır aksak yürümesi eleştiri toplarken,  18 kilometrelik yolun arazi koşullarının elverişli olmasına rağmen çalışmaların istenilen düzeyde yapılmadığı dillendiriliyor.

ÇABAKÇUR ÇEVRE YOLUNA TAKILDI

4 yıldır ihale edilen yolun üçte bir kısmının yapılabildiği yol, sık sık kazalar ile de gündeme geliyor. Çevre yolu niteliğindeki yolun gecikmesi, Çabakçur Köprüsü’nün de gecikmesi anlamına geliyor. Zira, Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, çevre yolu yapılmadan Çabakçur Köprüsü’nde yenileme çalışmalarına başlayamayacaklarını beyan etmişti.

Bingöl Ovası’nı ortadan bölen çevre yolunda çalışmalar Genç yolunu aratmıyor. Toplulaştırma nedeniyle bir süre bekletilen çevre yolu çalışmaları ovada ekim yapan çiftçileride mağdur ediyor.

İÇMELER’DE GÜZERGAY DEĞİŞİKLİĞİ

Öte yandan duble yol çalışmaları devam eden Genç yolunda, yeni güzergah faaliyete geçti. 2010 yılında ihalesi yapılan 18 kilometrelik Genç-Bingöl yolunda genişletme çalışmaları sürerken, İçmeler – Garip yolu arasında kalan kısımda güzergah değişikliği yapılarak yol faaliyete alındı. Yolun faaliyete alındığına dair uyarıcı levhaların asılmaması ise sürücüler tarafından eleştiri konusu oldu.

 


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.