Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,3822 % -0.13
EURO 34,7867 % -0.07
GRAM ALTIN 2.412,49 % -0,93
ÇEYREK A. 3.944,42 % -0,93
BITCOIN 61.616,50 -1.448
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Google News

ÖĞRENCİLERE ÇİÇEK SEVGİSİ ANLATILDI

Bir okulda düzenlenen etkinliğe katılan Bingöl Çiçekçiler Derneği Başkanı Zülküf Alpay: “Hedefimiz, çalışmalarımızı Bingöl geneline yayarak çiçek sevgisini her kesime aşılamak”dedi.

Son Güncelleme :

18 Aralık 2014 - 10:19

ÖĞRENCİLERE ÇİÇEK SEVGİSİ ANLATILDI

Bingöl Çiçekçiler Derneği ve Diyarbakır Çiçekçiler Derneği okul projesi kapsamında Ali Emiri Ortaokulunda öğrencilerle bir araya gelerek, çiçek sevgisi, çiçek kültürü, çiçeğin hayatımızdaki yeri, çiçek tanzimi, çiçeğin hayatımızdaki yeri ve çiçeğin yaşam şartlarını uygulamalı olarak anlattı. Ankara Çiçekçiler Derneği Başkanı Muharrem Çağlar, BİNÇİDER Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı etkinlikte, başlatılan projenin önümüzdeki günlerde farklı semtlerde ve farklı okullarda devam edeceği bildirildi.

Bingöl Çiçekçiler Derneği Başkanı Zülküf Alpay, yeni başlattıkları ve aralarında Bingöl’ün de bulunduğu 20 ilde proje ile çocuklara çiçek sevgisini aşılamak ve genç nesli sektörel anlamda bilgilendirmek olduğunu ifade ederek, “Ali Emiri Ortaokulunda yaptığımız etkinlik projemizin ilk ayağıydı. Önümüzdeki günlerde farklı zamanlarda farklı semtlerdeki öğrencilerle bu paylaşımımızı sürdüreceğiz. Projedeki amacımız, çocuklarımızın gelişiminde çiçek eğitimini aşılamak ve çiçeğin hayatımızdaki anlamını ve önemini anlatmak, genç nesilleri sektörel anlamda bilgilendirmektir” dedi.

Alpay, proje kapsamında kendilerine kapılarını açan ve öğrencilerle buluşmalarını sağlayan Ali Emiri Ortaokulu Müdürüne de teşekkür etti.

Öğrencilere çiçek sevgisi, çiçek kültürü, çiçek tanzimi, çiçeğin hayatımızdaki yeri ve çiçeğin yaşam şartlarını anlattıklarını vurgulayan Alpay, “ Öğrencilerimiz bizlere çok büyük ilgi gösterdiler. Hem anlattıklarımızı büyük bir dikkatle dinlediler ve bahçemizdeki evimizdeki çiçekleri nasıl çoğaltabiliriz? Çiçekçilik nasıl oluştu? Neden bu mesleği seçtiniz? Çiçeklerin anlamalarını nerden öğrenebiliriz?’ şeklinde farklı sorular yönelttiler. Gördük ki, yeni yetişen genç neslin çiçeklere karşı çok büyük bir ilgisi var. Hedefimiz, çalışmalarımızı Bingöl geneline yayarak çiçek sevgisini her kesime aşılamak” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.