Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,3810 % -0.13
EURO 34,7505 % -0.17
GRAM ALTIN 2.407,75 % -1,12
ÇEYREK A. 3.936,66 % -1,12
BITCOIN 61.192,66 -1.733
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Google News

“Kimsenin başkasına baskısı kabul edilemez”

Herkesin kendini ifade edebileceği, bir ortamın tesis edilmesi gerektiğini söyleyen Hüda Par İl Başkanı Tasalı, “Baskıyla, zulümle hiçbir siyasi düşünce yok olmadı ve yok olması mümkün de değil” dedi.

Son Güncelleme :

30 Aralık 2014 - 13:39

“Kimsenin başkasına baskısı kabul edilemez”

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl merkez İlçe Teşkilatı 1. olağan kongresini gerçekleştirdi. Bingöl Belediyesi Gençlik merkezinde yapılan kongre Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu.  Divan kurulu mali raporu ve faaliyet raporu ibra edildi.

HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe teşkilatı kongresine tek liste ile girilen seçimde, merkez ilçe başkanlığına Salih Çelik seçildi. Eski başkan Yüksel Üzer, Başkanlığı döneminde yaptığı faaliyetleri ile ilgili bilgi vererek, yeni başkan ve yönetimine başarılar diledi.

“AMACIMIZ, HERKESİN BU TOPRAKLARDA HUZUR İÇİNDE YAŞAMASIDIR”

Kongrede konuşan HÜDA PAR Bingöl il Başkanı Hamdullah Tasalı, “Partimiz, 19 Aralık 2012’ de kuruldu. Partimiz, iki yıl içerisine çok şeyler sığdırdı. Patinin kurulmasının ne kadar lüzumlu ve gerekli olduğunu, herkesin daha yeni yeni anladı. Geride bıraktığımız iki yıl içinde başımızı öne eğdirecek hiçbir tutum ve davranış içine girmedik. Hür Davası Partisi’nin  dünyevi hiç  bir amacı yoktur. Derdimiz ve amacımız, bu topraklarda huzur içinde herkesin yaşamasıdır. İnsani ve İslami değerlerimizi hayatın her alanına taşmak istiyoruz. Bu alanda bu boşluğu hissettik, onun için kollarımızı sıvadık ve siz kardeşlerimizle bu amaç için yolla çıktık.”dedi.

“HUZURSUZLUKLAR VE İNTİHARLAR BAŞINI ALMIŞ GİDİYOR”

Toplumun ve özelikle Gençlerin yaşadığı sorunlara da değinen Tasalı, “9-10 yaşındaki çocuklara, okul önlerinde uyuşturucu satılıyor. Dindar bir il olan Bingöl’de intiharlar, huzursuzluklar ve ahlaksızlıklar başını almış gidiyor. İnsanlarımız faiz batağına girmiş, bankalara esir olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN BAŞKA BİR KİMSEYE BASKI YAPMASI KABUL EDİLEMEZ”

Dini inancı, siyasi görüşü, mezhebi ve ırkı ne olursa olsun; herkesin kendini ifade edebileceği, anlatabileceği bir dünya peşinde olduklarını ifade eden Tasalı, “Baskıyla, zulümle hiçbir siyasi düşünce yok olmadı ve yok olması mümkün de değil.” dedi.

“REFERANSIMIZ İSLAM’DIR, DİYEN TEK PARTİ HÜDA PAR’DIR”

Daha sonra yeni Merkez ilçe başkanlığına seçilen Salih Çelik, “ Türkiye’ de 100’e yakın parti olduğunu belirterek, “Kimi demokrat, kimi muhafazakâr, kimi sağcı, kimisi solcu diyor. Ama referansım İslam’dır, diyen tek bir parti var,  ölçümüz Kur’an ve sünnettir, diyen tek bir parti var, oda HÜDA PAR’dır. Eğer biz huzur ve barış ve selametlik istiyorsak,  özümüz olan Kuran’a ve sünnete dönmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl Merkez İlçe teşkilatının 1. olağan kongresi yapıldı. Merkez ilçe başkanlığına ise Salih Çelik seçildi.

Kaynak:


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.