Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,3832 % -0.12
EURO 34,6825 % -0.37
GRAM ALTIN 2.408,06 % -1,11
ÇEYREK A. 3.937,18 % -1,11
BITCOIN 62.382,95 0.059
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 25°
Google News

Çaybaşılılardan ‘KÖPRÜ’ teşekkürü

Genç ilçesi Servi bölgesinde bulunan Çaybaşı Köyü, ortasından geçen dereden dolayı yıllarca ulaşım sorunu yaşadı. Adına şiirlerin dahi yazıldığı Çaybaşı Köyü’nün ulaşım sorunu, Genç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Bingöl İl Özel İdaresi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda giderildi.

Son Güncelleme :

17 Ekim 2016 - 10:07

Çaybaşılılardan ‘KÖPRÜ’ teşekkürü

 

Çaybaşı Köyü, köy içinden geçen dereden dolayı yıllarca ulaşım sorunu ile gündeme geldi. Köyün 4 mahallesinin bir birine ulaşımını sağlamak amacıyla 2011 yılında yüksek meblağ ile bir köprü inşa edilmiş ancak bağlantı yolları yapılmayan ve kısmi çökmelerin yaşandığı köprü kaderine terk edilmişti.  

 

 

 

 

Kaymakam Köklü duyarsız kalmadı

Geçtiğimiz yıl tekrardan gündeme getirdiğimiz ulaşım sorununa duyarsız kalmayan Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, Çaybaşı köyünün yaşadığı ulaşım sorununun çözümü için Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile çalışmalar başlattı. Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi’nin de desteklediği çalışmalar sayesinde Çaybaşı Köyü’nden geçen derenin üzerine 50 metre uzunluluğunda bir çelik halatlı asma köprü yapıldı. Geçtiğimiz hafta tamamlanan ve yaklaşık olarak 300 Bin TL’ye mal olan çelik halatlı asma köprü sayesinde Çaybaşı köyünün mahalleleri arasında artık sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlanmış olacak.

Muhtar Alakaş’tan teşekkür

Köylerinde yıllarca yaşanan ulaşım sorununun çözüme kavuşturulmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çaybaşı Köyü Muhtarı Süleyman Alakaş, ise yetkililere teşekkür ettiğini söyledi. “Muhtar Alakaş: “Köyümüzün ortasından geçen dereden dolayı 4 mahallemizin ulaşımı konusunda ciddi sorunlar yaşadık. Sağolsunlar ilçe Kaymakamımızın da yoğun destekleri sayesinde bu sorun giderilmiş oldu. Köyümüzde ulaşım sorununun çözümü noktasında gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü Bingöl Valiliğimize ve Genç Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.