Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,4598 % 0.09
EURO 34,7603 % -0.17
GRAM ALTIN 2.427,14 % -0,33
ÇEYREK A. 3.968,38 % -0,33
BITCOIN 63.618,00 1.699
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Google News

VALİ MANTI’DAN TEPKİ: “ONCA KAMU YATIRIMLARI BOŞUNA MI YAPILDI!”

Bir dizi ziyaret için Genç ilçesine gelen Bingöl Valisi Ali Mantı, kendisine sunulan bilgilendirmede ilçenin muhtelif bölgelerinde özel sektöre ait şirketlerin çalışmaları nedeniyle bazı köy yolları ve içmesuyu kaynaklarının tahrip edildiği yönündeki beyanatlara sinirlenen Vali Mantı: ‘Onca kamu yatırımları boşuna mı yapıldı’ sözleri ile sert tepki gösterdi.

Son Güncelleme :

30 Ağustos 2017 - 13:32

VALİ MANTI’DAN TEPKİ: “ONCA KAMU YATIRIMLARI BOŞUNA MI YAPILDI!”

Geçtiğimiz Haziran ayında Bingöl Valiliğine atanan Vali Ali Mantı ilçe ziyaretleri kapsamında Genç ilçesine geldi. İlçe girişinde Kaymakam Hasan Hüseyin Vural ve ilçe amirleri tarafından karşılanan Vali Mantı ve il protokolü ilk olarak Kaymakamlığa geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Mantı, ‘İlimiz ve ilçemizde imkânlarımız ölçüsünde kamu kaynaklarını hep birlikte ve beraber doğru, iyi ve faydalı işlere harcamak suretiyle ilimizin yönetimi ile birlikte yapacağız. Ve inşallah bazı dilek ve isterleri yerinde tespit edeceğiz’ dedi. Daha sonra Kaymakam Vural’dan ilçe ile alakalı brifing aldı.

 

Burada yapılan sunumda KÖYDES kapsamında köylere yapılan hizmetler anlatılırken ilçeye bağlı Çaytepe Köyü’nde özel sektöre ait şirketler tarafından yapılan demir yolu deplase çalışması ve Aşağı Kalehan HES-2 ile Servi bölgesinde çıkartılan Kömür ve demir madeni işletmeleri nedeniyle güzergâh üzerinde bulunan köy ve mezraların yolları ile içmesuyu kaynaklarına zarar verdiklerini belirtmesi üzerine Vali Mantı tepki gösterdi. Konu ile alakalı ilgili kurumların yetkililerinden bilgi alan Mantı, şirketlerle verdikleri zararı karşılayacaklarına dair bir protokol imzalanılmamasını eleştirdi.

 

Vali Mantı: “Siz şirketlerle bir protokol imzaladınız mı? Elimizde bir belge var mı? Neden şirketlerle verdikleri zararı karşılayacaklarına dair bir protokol imzalamadınız. Onca kamu yatırımları boşuna mı yapıldı. Memlekete yatırım yapıyorlar diye yapılan kamu hizmetlerine zarar mı verilmesi gerekir? İlgili şirketlerle derhal iletişime geçip valiliğe gelmelerini söyleyin” talimatı verdi.

 

Vali Mantı ve beraberindekiler daha sonra Genç Belediye Başkanlığı ziyaret etti. Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, Belediye hizmetleri hakkında Vali Mantı’ya bilgi sundu.

 

“GURURLA SÖYLEYEBİLİRİM Kİ GENÇ İLÇESİ ÖNEMLİ BİR İLÇEMİZDİR”

 

Program kültür merkezinde mahalle ve köy muhtarları ile buluşma kapsamında devam etti. Vali Mantı burada yaptığı konuşmada Genç ilçesinin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti.

 

“Devletimiz İmkânlar nispetinde ilimize, ilçelerimize, köylerimize, adil şekilde hizmet etmeye çalışıyor. Burada bulunma amacımız sizlerle tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmaktır. Her zaman söylediğim gibi iyi, doğru ve faydalı işler yaparsak toplumumuza da, nefsimize de faydalı oluruz. Biz işimizi doğru yaparsak Hak nezdinde de, halk nezdinde de inşallah takdir ediliriz. Gururla söyleyebilirim ki Genç ilçesi insanı ve misafirperverliği ile önemli bir ilçemizdir. Sokaktaki, caddedeki her insanın yüz ifadelerinden paylaşma ve yardımlaşma duygularını okuyabiliriz. Bu da ilimizin ve ilçelerimizin en büyük avantajlarındandır. Kurum amirlerimiz ile bugün sizi dinlemeye, sorunlarımızı konuşmaya geldik. Sorunlarımıza inşallah imkânlar oranında, elele vermiş kurum kültürüyle yakın, orta ve uzun vadeli çözümler geliştirmeye çalışacağız.”

 

Ardından muhtarlara tek tek söz hakkı verildi. Genç İlçesi muhtarları mahalle ve köylerine ait sorunları dile getirdiler. Soru, sorun ve merak edilen konulara bağlı olarak ilgili kurum amirleri muhtarlara izahta bulundular.

 

Programın ardından Vali Mantı ile beraberindekiler ‘Kıl Testere Ahşap Oymacılığı’ kursunu ziyaret ederek çalışmaları yerinde incelediler.

 

Vali Mantı son olarak programı kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının ziyareti ile tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

 

                                                                                                        Haber: Tahir BİLDİK                   

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.