Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,3832 % -0.13
EURO 34,6825 % -0.36
GRAM ALTIN 2.403,52 % -1,30
ÇEYREK A. 3.929,75 % -1,30
BITCOIN 61.308,84 -1.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Google News

“TALEP OLURSA HAZIRIZ”

Genç Güvenlik Kurucuları Derneği, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı operasyonla ile ilgili basın açıklaması yaptı. Operasyona destek veren Güvenlik Korucuları, harekata katılmak istediklerini belirtip, devletten böyle bir talebin olması durumunda hazır olduklarını söylediler.

Son Güncelleme :

27 Ocak 2018 - 19:20

“TALEP OLURSA HAZIRIZ”

Türkiye tarafında geçtiğimiz hafta Kuzey Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ devam ederken, Genç Güvenlik Kurucuları Derneği, harekatla ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile  birlikte 20 Ocak Cumartesi günü terör örgütü PYD/PKK’nın kontrolünde bulunan Kuzey Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ bir haftasını geride bıraktı. TSK öncülüğünde havadan ve karadan yürütülen operasyonda ise çok sayıdaki noktalar ateş altında tutuluyor.

 

Operasyon tüm hızıyla devam ederken, ülkenin bir çok kesiminden ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek açıklaması yapılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Genç Güvenlik Kurucuları Derneği ise, operasyona destek vererek, harekata katılmak istediklerini belirttiler.

 

‘İHTİYAÇ DUYULDUĞU AN HAZIRIZ’

 

‘Devletimizin tek derdi kendi sınır güvenliğimizi, vatandaşlarımızın emniyetini ve komşularımızın huzurunu sağlamak’ olduğunu vurgulayarak açıklamayı okuyan Dernek Başkanı Cihan Aran, devletin kendilerine ihtiyaç duyduğu an hazır olduklarını söyledi.

 

Harekatın uluslararası hukuka uygun olduğunu altını çizen Aran, “Biz Bingöl’ün en büyük sivil  kuruluşlarından biri olarak ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye Cumhuriyeti Devleti uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. ‘Zeytin Dalı Harekatı’ evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konsey, Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan, meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi kimliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekat meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Devletimizin ve Türk Silahlı Küvetlerimizin yanınızdayız. Bu bölgede yaşananlar bizim komşudurlar, kardeşlerimizdirler. Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne, fesat sokamaz. Kimse bizi bir birimize düşman edemez. Devletimizin bize ihtiyaç duyduğu an her zaman yanınızdayız.” İfadelerini kullandı.  

 


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.