Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,3812 % -0.32
EURO 34,7745 % -0.12
GRAM ALTIN 2.411,83 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,35 % -0,45
BITCOIN 57.594,37 -3.646
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

“YAV HE HE” KIRIP GEÇTİ

Çaytepe YBO Okulu (YBO) öğrencileri tarafından sahnelenen “Yav He He” konulu tiyatro gösterisi, izleyenleri gülmekten kırıp geçti.

Son Güncelleme :

09 Mayıs 2018 - 21:18

“YAV HE HE” KIRIP GEÇTİ

Çaytepe YBO Okulu öğrencilerinden oluşan Tiyatro Topluluğu Genç’te sahne aldı.

 

Genç Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezinde sahnelenen “Yav He He” konulu tiyatro gösterisi izleyicilerden büyük ilgi gördü. Geniş bir ailenin yaşamını anlatan oyunda oynayan öğrenciler, gösterdikleri performansla gülmekten kırıp geçirirken, oyun, izleyicilerden tam not aldı.

 

Okul idaresi ve öğretmenlerin desteğiyle öğrencilerden oluşan Tiyatro Topluluğu, daha öncede ilçede bazı okullara turne düzenleyip sahne aldılar.

 

AMAÇ HAYATIN EĞLENCELİ YÖNÜNÜ GÖSTERMEK

 

Amaçlarının öğrencileri sahneye çıkararak okulun sadece sınıf, sıra, masa, defterden ibaret olmadığı mesajını vermek ve öğrencilere hayatın eğlenceli yönünü göstermek olduğunu söyleyen okulun Müdür Yardımcısı Mehmet Ali İnanç, “Bu okulda 5 yıldır görev yapmaktayım. Görev aldığım ilk günden itibaren öğrencilerimle birlikte tiyatro çalışmalarımıza başladık. Her dönemin sonunda olmak üzere sayısız tiyatro gösterimi yaptık. Bütün öğrencilerimizin  sahneye çıkmasına özen gösterdik. Yaptığımız tiyatro çalışmalarıyla öğrencilerimizin sadece zihninin değil duygularını ve beden dilini de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Modern eğitim anlayışıyla beraber öğrencilerimizi edilgen dinleyici konumundan  çıkarıp onları sahneye çıkararak kendini ifade etme becerilerini geliştirmelerini, çalışmalara aktif bir şekilde rol almalarını, bir ürün ortaya çıkarmalarını sağlıyoruz. Eğitimin merkezinde yaparak-yasayarak öğrenmek esastır. Bir sanat formu aracılığıyla kendini ifade eden öğrenciler estetik bir haz alıyor. Bu da öğrenmeyi zevkli hale getiriyor ve öğrencilerin okula olan bağlılıklarını artırmış oluyor. Tiyatro sayesinde okulun sadece sınıf, sıra, masa, defterden ibaret olmadığı mesajını da vermiş oluyoruz. Öğrencilerimizi sahneye çıkararak Hayatın eğlenceli yönünü de ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin sosyalleşmelerini sağlamak ve başka öğrencilerin de tiyatronun sihirli havasını solumaları için Yayla YBO'ya tiyatro turnesi gerçekleştirdik.” Diye konuştu.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.