Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,3832 % -0.13
EURO 34,6825 % -0.36
GRAM ALTIN 2.403,52 % -1,30
ÇEYREK A. 3.929,75 % -1,30
BITCOIN 61.308,84 -1.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Google News

“24 Haziran hayati bir seçimdir”

HDP Bingöl birinci sıra adayı Aydemir; Hem içerde hem dışarda yaşanan olaylar neticesinde ülke kaotik bir hal aldı. Yönetilmez bir hale geldi. Bu açıdan 24 Haziran son derece yaşamsal ve hayati bir seçimdir dedi.

Son Güncelleme :

28 Mayıs 2018 - 12:25

“24 Haziran hayati bir seçimdir”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanlığı tarafından basın mensuplarına yönelik aday tanıtım programı gerçekleştirildi.

 

Piramit Cafe'de  basın mensuplarıyla iftar programında bir araya gelen HDP Milletvekili Adayları Avukat Erdal Aydemir ve Nihat Aksoy'a parti temsilcileri eşlik etti.

 

en güvenilir siteleri

Ülkenin son süreçte yaşadığı olayların ülkeyi kaotik bir sürece doğru sürüklediğini vurgulayan HDP Bingöl birinci sıra milletvekili adayı Erdal Aydemir, 24 Haziran seçiminin hayati önem taşıdığını söyledi.

 

Aydemir; “Özellikle ülkemizin son süreçte yaşadığı badireler ortadadır. Hem içerde hem dışarda yaşanan olaylar neticesinde ülke kaotik bir hal aldı. Yönetilmez bir hale geldi. Bu açıdan 24 Haziran son derece yaşamsal ve hayati bir seçimdir. Ben de bu dönemde aday olmam gerektiğine inandım ve partimizin kurulları da bu adaylığa beni uygun gördü. Ülkemiz son dönmelerde büyük bir baskı ve güvensizlik ortamı içerisinde. Biraz huzur ve sükuna ihtiyacımız var. İnsanların birinci derecede ihtiyaç duyduğu huzur ve kişi güvenliğinin sağlanması açısından önemli buluyorum. Ülkemiz demokrasisinin değişmesi, Kürt sorunun yeniden adalet ve eşitlik ilkeleri ışığında müzekkereler yoluyla diyalog yoluyla çözüme ulaştırılması konusunda, 24 Haziran'ı çok önemli buluyorum.  Bundan dolayı da parlamentoda bir temsiliyet üstlenmeye talip oldum ve bugün buraya geldim.” diye konuştu. 

 

“Kadına, gence değer veren bir partiyiz”

 

Bölgecilik yapmayan bir parti olduklarının altını çizen Aydemir, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Bizler parti olarak her milletten her renkten her inançtan insanların bir araya geldiği bir yapıya sahip bir partiyiz. Kadına, gence değer veren bir partiyiz. Yerelde bölgecilik yapmak niyetinde olmayan bir partiyiz. Barışı, özgürlüğü, kardeşliği, demokrasiyi ve özellikle de adaleti bu ülkenin halklarına ulaştırma çabasında olan bir partiyiz. İktidar olan AK Parti 16 yıldır ülkemizi yönetiyor. Baktığımızda Türkiye genelinde eğitim, sağlık, spor, ekonomi sanayi gibi alanlarda 16 yıl önce hangi noktaydık bugün hangi noktadayız. Tarımda hayvancılıkta hangi durumdayız. Hatta hükümetin kıvanç duyduğu ulaşım noktasında çevre yolları bağlantıları bitirilmeyen kaç tane il var Bingöl dışında. Mevcut iktidar en iyi yaptığı hizmetleri dahi Bingöl'e yeterince yapmamıştır. Bingöl'e gelen bütçelerin yüzde kaçı vatandaşa yetişiyor? Esnafa, fırına, berbere, telefoncuya ne düşüyor bu bütçeden? Bütçenin hepsi barajlara gidiyor barajlar da elektriği alıp yine Bingöl'e satıyor herhangi bir getirisi yok şehre doğayı tahrip etme dışında. Sosyal yaşamı ıskaladılar. Yeni imar revizyonundan sonra büyük birkaç mahallede Mirzan, Yenişehir, Yeni Mahalle, Yeşilyurt gibi mahallelerde park yok park. Bu nasıl bir imar planıdır şaşırıyoruz.”

 

Aksoy; “Ülkenin demokrasiye ihtiyacı var”

 

HDP ikinci sıra adaya Nihat Aksoy ise, ülkenin ilk olarak demokrasiye ihtiyaç duyduğunu ve parti olarak bu yönde çalışmalara yürüteceklerini söyledi.

 

Aksoy; “Bizlerin davetini kırmayıp gelen hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizlerin parti olarak seçimdeki ilk cümlemiz adalettir. Demokrasidir. Ülkemizin ihtiyacı olan iki önemli kavram adalet ve demokrasidir. Biz de bunun için çabalayacağız. Mücadelemizi edeceğiz. Baktığınız zaman şu an gündemdeki en önemli mesele dolar meselesi. Dolar almış başını gidiyor, ekonomi batma noktasında ama hal dış güçler bunu yapıyor diyorlar. 16 yıldır iktidarda olan bir parti hala bu dış güçlerin müdahalelerinin önünü alamıyorsa hala ekonomik dar boğazda başkalarını suçluyorsa o zaman kusura bakmasınlar ama siz ne yaptınız derler adama. Ben kamudan ihraç edilmiş bir öğretmenim. 100 binden fazla kamu emekçisi şu anda haksız yere ihraç edilmiş durumda biz de onların sesi olmak amacıyla bu temsiliyete talip olduk” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.