Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,5700 % 0.24
EURO 34,9811 % -0.02
GRAM ALTIN 2.449,73 % 0,55
ÇEYREK A. 4.005,31 % 0,55
BITCOIN 64.506,25 0.414
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Google News

DÜŞÜNMEK YETMİYOR! HAREKETE GEÇELİM

Jeopolitik konumu, ulaşım alanlarındaki avantajları, kamu yatırımlarının neredeyse tamamından faydalanan Bingöl’ün en büyük ilçesi Genç, kalkınma noktasında bir türlü istenilen seviyeye ulaşamadı.

Son Güncelleme :

09 Kasım 2019 - 12:51

DÜŞÜNMEK YETMİYOR! HAREKETE GEÇELİM

Jeopolitik konumu, ulaşım alanlarındaki avantajları, kamu yatırımlarının neredeyse tamamından faydalanan Bingöl’ün en büyük ilçesi Genç, kalkınma noktasında bir türlü istenilen seviyeye ulaşamadı.

 

Gerek Güney-Kuzey bağlantı yolu güzergâhında kavşak denilecek noktada bulunması, Organize Sanayi Bölgesi’ne yakınlığı, demiryolu ulaşımına sahip olması ve havalimanına yakınlığı, zengin yer altı madenleri, kamu yatırımlarının neredeyse tamamı gerçekleşen Genç ilçesinde tüm bunlar öne çıkan avantajlar olarak sıralanabilirken, bu avantajlar bir türlü kalkınmaya dönüştürülemedi.

 

Şimdiye kadar ekonomide, kültürde, sanatta, eğitimde, sosyal etkileşimde, entelektüel bilinç düzeyinde, gelecek öngörüsünde bir yapılanma içerisine girilmediğinden dolayı Genç’in yerinde sayması kaçınılmaz bir hal alıyor. Bilinen bir gerçek var ki, millete balık tutmayı öğretmek yerine balık vererek avutmaya devam edersek daha çok yerimizde sayacağız.

 

ÇÖZÜM:

“PROJE OFİSLERİ KURULUP, PROJE UZMANLARI TAYİN EDİLMELİ”

Merkezi Hükümet nezdinde son 10 yılda barajlara harcanan ödenekler haricinde neredeyse birkaç milyar TL yatırım yapılan ilçede sosyal döngünün ve ekonomik canlanmanın ivme kazanabilmesi için birçok bakanlığın her yıl yine neredeyse milyarlarca TL kaynak aktardığı projelerden istifade edilmesi elzem durumda.

Kamu kurumlarında istihdam edilecek alanında ehil olan proje uzmanları ve bu uzmanların yer alacağı Proje Ofisi sayesinde tüm bu imkanlardan faydalanılabilir.

İstihdam edilecek bu proje uzmanları; aynı zamanda sadece kamu kurum kuruluşlarına değil, ilçedeki STK’lara da daha etkin faaliyetler yürütmeleri, bunun için gerekli olan eğitim programlarının uygulanarak proje yazılımının tabana yayılmasının sağlanması hususlarında ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilebilir.

Bu proje uzmanı ile ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile STK’lara başta AB Hibe Projelerinin Hazırlanması ve Yönetimi, KOSGEB Kobi Destek Projeleri, Yeni Girişimcilik Projeleri, Kalkınma Ajansları Hibe Projeleri, İçişleri Bakanlığı Hibe Projeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Projeleri’nden önemli kaynaklar sağlanması mümkündür.

Ayarıca; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve IPARD Projeleri, TÜBİTAK Projeleri, Ekonomi Bakanlığı Hibe Projeleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hibe Projeleri ve bunlar gibi daha bir çok projelerden istifade ettirilebilmeli.

Bunu gerçekleştirip uygulamaya koyabilmek çok mu zor?

Bence değil!

Sadece inanmak ve yola çıkmak gerekiyor.

Doğru planlama, etkin faaliyetler ve aktif eğitimler sayesinde bu bilinci genele yayarak proje bazlı kaynaklarla ilçemize önemli katma değerler sağlayabiliriz.

Bunun için de, etkili, yetkili herkesi bu konuda düşünmeye, bir kıvılcım oluşturup kalkınma meşalesini yakmaya davet ediyorum.

Vesselam…

 

Ahmet SAYILIR

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.