Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,4598 % 0.09
EURO 34,7603 % -0.17
GRAM ALTIN 2.427,14 % -0,33
ÇEYREK A. 3.968,38 % -0,33
BITCOIN 63.618,00 1.699
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Google News

ASM VE 112 BİNALARI BÜTÇE ONAYI BEKLİYORMUŞ!

Son Güncelleme :

06 Haziran 2021 - 19:23

ASM VE 112 BİNALARI BÜTÇE ONAYI BEKLİYORMUŞ!

Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz Genç ve Servi Aile Sağlık Merkezleri ile 112 Acil Servis istasyonlarının yapımı hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, ilgili yapılar için bakanlıktan izin ve bütçe onayı beklendiğini bildirdi.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü + 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binası ile Genç Servi 2 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu + 2 adet Lojman binası proje ve yapım ihaleleri için Bakanlıktan izin ve bütçe onayı beklenmekte olup onay gelmesi durumunda bu yıl içerisinde projeleri yapılıp yapım ihalesine çıkılacağını belirtti.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde yapımı tamamlanan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Müdürlükten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

İLİMİZDE SAĞLIK YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR.

İlimizde ihtiyaç duyulan bölgelerde yapılacak olan sağlık tesislerinin inşaatı ve planlaması tüm hızıyla devam ediyor.

Yatırım planımızda yer alan Karlıova 6 Hekimlik ASM+TSM+112 ASHİ hizmet binası, Yedisu TSM+ASM+112 ASHİ+ 4 Daireli Lojman binası, Karlıova, Adaklı ve Kiğı 8 Daireli Lojman binası geçtiğimiz yıl bitirilerek hizmete açıldı.

Merkez Bahçelievler 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Sancak 2 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Genç Merkez Yenişehir 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi inşaatlarının temeli atılarak yapımına başlandı. Ayrıca Bingöl Merkez İnönü Mahallesinde yapımı devam eden Sağlıklı Yaşam Merkezi + Toplum Sağlığı Merkezi + 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi inşaatının da % 45’lik kısmı tamamlandı.

İHALESİ YAPILACAK YATIRIMLARIMIZ

Devam eden yatırımlarımızla birlikte ilimizin sağlık tesisi ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak olan Bingöl Merkez Selahaddin-i Eyyubi Mahallesi 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + 112 Acil Sağlık Hizmetleri binası, Solhan Yeşilova Mahallesi 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + 112 Acil Sağlık Hizmetleri binası, Merkez Sudüğünü Köyü Sağlık Evi ile Merkez Yenibaşlar Köyü Sağlık Evi hizmet binaları projeleri bitmiş olup, Bakanlık onayı beklenmektedir. Bakanlıktan onay gelmesi ile birlikte yapım ihalesi yapılacak. Ayrıca Merkez Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Sağlıklı Yaşam Merkezi + 4 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi hizmet binasının ihalesi yapılmış olup, yakın zamanda temeli atılarak inşaatına başlanacak.

PROJE VE İHALESİ YAPILACAK OLAN YATIRIMLARIMIZ

2021 yılı içerisinde Merkez İnalı Mahallesi 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi binası, Mevlana 8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binası, Kaleönü Mahallesi 6-7 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu hizmet binası, Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü + 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binası ile Genç Servi 2 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi + 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu + 2 adet Lojman binası proje ve yapım ihaleleri için Bakanlıktan izin ve bütçe onayı beklenmekte olup onay gelmesi durumunda bu yıl içerisinde projeleri yapılıp yapım ihalesine çıkılacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.