Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,3926 % -0.1
EURO 34,6225 % -0.56
GRAM ALTIN 2.387,61 % -1,95
ÇEYREK A. 3.903,74 % -1,95
BITCOIN 60.133,29 -4.188
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Google News

Şubat Ayı Şehadet Ayı

Son Güncelleme :

01 Mart 2022 - 12:01

Şubat Ayı Şehadet Ayı

Hüda Par Genç İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Şubat Ayı Şehadet Ayı’ programında konuşan Araştırmacı- Yazar Cengiz Aydın, “Şehadeti istemek sadece dua ile olacak bir şey değildir, Şehadet aynı zamanda bir eylemdir. Şehadet bir ameldir.”

Hüda Par Genç İlçe Gençlik Kolları tarafından, Genç ilçesinde bir düğün salonunda ‘Şubat Ayı Şehadet Ayı’ programı düzenlendi. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hüda Par Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya’nın açılış konuşmasının ardından, Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı- Yazar Cengiz Aydın konuşması ile devam etti. Cengiz Aydın,”İslami dava tarih boyunca şehitlerin aziz kanlarıyla kök salmış, büyümüş ve meyvesini vermiştir. Bir beden için kalp ne ise, bir toplum içinde şehit odur. Nasıl kalp vücudun tüm organlarına kan pompalayıp canlı tutuyorsa, şehitler de toplumun kurumuş damarlarına ulaşarak canlı tutarlar. Dolayısıyla şehitler İslam toplumunu hep diri tutar. Vahdet ve birliklerini sağlamlaştırır. Müstekbirlere karşı teyakkuza geçirir ve İslam’a düşmanlık edenlere, düşmanlık edenlerle dost olunmayacağını tesciller. Bu kadar ulvi olan şehadet makamı ucuza elde edilecek bir makam değildir. Şehadete namzet olanlar, şehadete aday olanlar şehit gibi yaşamalı ve rızayı ilahi için maldan, candan ve serden vazgeçmelidirler. Şehadet ölümlerin en şereflisidir. Şehadet aşığın maşuka kavuşmasıdır. Şehitler ab-ı hayat içenlerdir. Dolayısıyla ölümsüz olurlar. Şehitler Allah’ın misafirleridirler ve Allah katında rızıklandırılırlar. Şehitler için, peygamberlerin bile gıpta ettiği makamlar vardır.”

Aydın, “Elbette bu yolun bir bedeli vardır. Bu davayı omuzlamak çile gerektiriyor, şehadet gerektiriyor. Bu davayı omuzlamak aileden, maldan bütün sevdiklerimizden ayrılmayı gerektirebilir.”

Program sine vizyon gösterisinin ardından, Tekin Mahmutoğlu’nun yaptığı dua ile son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.