Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,5481 % -0.01
EURO 34,8257 % -0.16
GRAM ALTIN 2.431,19 % 0,04
ÇEYREK A. 3.974,99 % 0,04
BITCOIN 64.554,12 -2.838
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Google News

2015 barış ve kardeşlik yılı olacak

2014 yılının Demokrasi yılı olduğunu söyleyen Milletvekili Taş, “2015 yılı Çözüm Süreciyle birlikte Barış ve Kardeşlik yılı olacaktır. Kardeşin kardeşe düşman ilan edildiği dönem artık bitmelidir, bitecektir” dedi.

Son Güncelleme :

31 Aralık 2014 - 13:07

2015 barış ve kardeşlik yılı olacak

Ak Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, yaptığı açıklamada yeni yıl, Mekke’nin Fethi ve Mevlid Kandili kutlamasını tek mesaja sığdırdı. 

2015 yılını “Barış ve kardeşlik” yılı olarak değerlendiren Milletvekili Taş, “2014 yılını geride bırakırken, Halkımızın 2015 yılını, Mekke’nin fethinin yıldönümü ve 2 Ocak’ı 3 Ocak’a bağlayan gece idrak edeceğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in  (sallallâhu aleyhi ve sellem) doğumunu, Mevlit Kandilini tebrik ediyorum” dedi.

2014 yılının Türkiye için büyük siyasi değişimlerin ve kazanımların yaşandığı bir yıl olduğunu belirten Taş, “Önce yerel yöneticilerimizi seçtik. Ardından halkımız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na Kendisini ülkesine adayan, büyük hizmet ve dava adamı Sayın Başbakanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ı layık gördü. Halkımız ilk kez Cumhurbaşkanını kendisi seçti. Halkımız kazandı. Bir yılda iki seçimle sınanan Ak Parti’nin ülkemizin yıkılmaz gücü olduğu halkımızca iki kez daha tescillendi. Ak Parti geçmişte iktidar partilerinde yaşanan kaosun tersine büyük bir demokratik olgunluk ve ilkelere bağlılık içinde değişimini yaparak Genel Başkanlığa ve Başbakanlığa Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu seçti, istikrar ve kalkınma devam etti.”

Demokrasi ve seçimle yönetime gelmiş iktidara darbe cüretinde bulunan iç ve dış bağlantılı işbirlikçilerin yargı ve hukuk önünde hesap verdiğini belirten Taş, “Parantezi kapattık, yolumuza devam ediyoruz. Demokrasimiz kazandı. 2015 yılından beklentimiz büyüktür. 2015 yılında hedefimiz; ülkemizin her köşesinde, her mevsim, barış ve kardeşlik iklimini hakim kılmaktır. 2014 Demokrasi yılıydı, 2015 Çözüm Süreciyle birlikte barış ve kardeşlik yılı olacaktır. Kardeşin kardeşe düşman ilan edildiği dönem artık bitmelidir, bitecektir. Bu topraklar üzerinde düşmanlık kurgu, kardeşlik gerçektir. Türk, Kürt, Zaza, Laz, Çerkez, Arap, Gürcü, Alevi, Sünni hepimiz Kucaklaşıp, helalleşeceğiz; kendimizi önce Allah’a sonra birbirimize emanet edeceğiz, Çanakkale’de ve Milli Mücadelede olduğu gibi…”

Kardeşlik ve dayanışmanın kazanacağını söyleyen Taş, “Kuran’ın Hucurat Suresi’nin 10.ayetindeki ‘Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki rahmete eresiniz’ hükmü bizim düsturumuz olacaktır. Ülkemizi insani haklar ve temeller üzerinde yeniden inşa edeceğiz. Kimsenin kimseye üstünlüğü veya eksikliği olmayacak. İktidarımız bu sürecin inşası için 2015’te yapılacak seçimlerde halktan yeniden yetki isteyecek. Adaletle, hak esas alınarak yönetmek toplumsal barışın ön şartıdır. Atalarımız bunu yaptı ve 600 yıl süren; insana, inancına, diline ve değerlerine saygılı bir İslam medeniyeti inşa ettiler. Bizler de başaracağız, kimse bunu engelleyemez, kaderimizin bu olduğuna inanıyorum.”

Bingöl’ün barışının, ülkenin bekasının garantisi olduğunu söyleyen Taş, “Bingöl’e hizmet barışa ve kardeşliğe hizmettir. Ak Parti İktidarında 5 katrilyon Liralık yatırım ve teşvik alan Bingöl’e 2015’te çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla birlikte inşallah yerli-yabancı yatırım ve sermaye girişi yoğunlaşacak, üretim ve istihdam çoğalacak, hizmet daha da artacak ve; Bingöl Kazanacak. Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemin ve Bingöl’ümün yeni yılını, Mekke’nin fethini ve Mevlit Kandilini tebrik eder, hepinizi Allah’a emanet ederim” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.