Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.604,95 1.05
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 28°
Google News

“2016 VERGİLER AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YIL OLACAK”

Vergi kanunlarındaki karmaşıklık ve çeşitliliğin 2016’da minimize ve tekdüze edileceğini belirten Keskin, Maliye Bakanlığı’nın düzenlemesiyle vergisini düzenli ödeyenlerin yüzde 5 indirimden yararlanacağını söyledi.

Son Güncelleme :

02 Ocak 2016 - 10:29

“2016 VERGİLER AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR YIL OLACAK”

 Bağımsız Denetçi Bayram Keskin, Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı Vergi Usul Kanun Tasarısı taslağıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

2016 yılının vergiler açısından önemli bir yıl olacağını belirten Keskin, “Özellikle şahıslar için Gelir Vergisi Kanunu ve Şirketler için Kurumlar Vergisi Kanunları birleştirilerek tek bir kanun haline getiriliyor. Bu da hem meslek mensupları açısından hem de vergiye taraf olanlar açısından önemli bir gelişmedir” dedi.

“BEYANNAMELER BİRLEŞTİRLİYOR”

Yeni yılda beyannamelerin birleştirileceğini kaydeden Keskin, şunları söyledi: “Halen Muhtasar Beyanname, Katma Değer Vergisi Beyannamesi ve SGK Sigorta Prim Bildirgeleri de 2016 yılı içerisinde birleştirilmeleri yönünde Hükümetin stratejik planı içerisinde yer alan en önemli gelişmelerden biridir. Beyanname çeşitliliği ve karmaşık bir beyan usulü adeta vergi mevzuatında her kesimi ilgilendirirken, bütünleşik bir çalışmanın ve tekel oluşturmanın avantajını bütün aktörler haklı olarak yaşama şansına sahip olabilecekler” ifadelerini kullandı.

Yeni yılda vergi oranlarında artış olmayacağını kaydeden Keskin, şunları söyledi: “Vergilerin temel yapılarına bakıldığında oransal olarak bir artış yok ancak, bazı damga, harç ve diğer maktu vergilerde kısmen enflasyon oranında bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Gelişmiş ekonomilerde ve piyasalarda bu artışın olması da doğal olarak karşılanmalıdır. Gelişen teknoloji ile sağlam bir altyapı oluşturan maliye müessesi, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının örnek alabileceği bir network sistemi geliştirmiştir. Evinizden, işyerinizden internetin olduğu her yerden maliyenin sitesine girerek her türlü iş ve işlemler yaparak vergilerinizi tahakkuk ettirip, tahsilatını da yapabilirsiniz. Uzun kuyrukların tarihe karışacağı ve maliyenin güler yüzü ile karşılaşma ortamının sağlanacağı bir ortamda 2016 yılı içerisinde olacaklardan biridir.”

DÜZENLİ ÖDEMEYE YÜZDE 5 İNDİRİM

Vergisini düzenli ödeyenlerin yüzde 5 indirimden yararlanacağını belirten Keskin; “Halen SGK Primlerini düzenli ve zamanında ödeme yapan işverenlere 5 puanlık bir indirim sağlanmaktadır. 2016 yılında vergi mevzuatında yapılacak olan düzenlemeler ile vergilerini düzenli olarak ödeyen mükelleflere 5 puanlık indirim hakkı sağlanacak. Bu indirim sürekli olarak devam edecek olup, mükellefler açısından yüzde 20 olan kurumlar vergisi ile yüzde 15 olan gelir vergilerinde 5 puanlık bir indirim sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.