Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl’de faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın temsilcileri ile Üniversite Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Basını önemsediklerini ve değer verdiklerini belirten Prof. Dr. Çapak, “Bingöl basını her geçen gün büyüyor. Bundan birkaç yıl önce birkaç gazete ile temsil edilen Bingöl basını, bugün merkezde ve ilçelerde basın faaliyetlerine devam ediyor. 2004 yılı sonrasından itibaren Bingöl’de yapmaya başladığımız sempozyumlar ve akademik faaliyetler ile Bingöl basını ile haşir neşiriz. Bingöl basını ile yakın bir işbirliği içinde hareket ederek, ileriki dönemlerde ortak bir basın çalıştayı da yapmak istiyoruz. Basın kendini geliştirdikçe daha güçlü ve daha iyi bir konuma gelecektir. Kalite, üzerinde çalışıldıkça oluşur; basın da böyledir. Bingöl basınının bütün faaliyetlerimizi takip etmesini ve bunları halka ulaştırmasını talep ediyoruz” dedi.
“Daha iyi noktaya varmak istiyoruz”
Bingöl’ün yaşanabilir kentler arasında üst sıralarda yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Çapak, “Bingöl insanı ve doğası ile güzel bir şehir. Bingöl’deki kamu kurumları yöneticileri, Bingöl için özverili olan insanlardır. Elbette eksikliklerimiz ve olumsuzluklar olacaktır. Eğer hep eksik tarafı görürsek, yapılan bütün güzellikleri yok saymış oluruz. Bize düşen üniversitemizi yerellikten çıkartıp, üniversal bir vizyona kavuşturmaktır. Bizim en büyük arzumuz, üniversitemizi nitelikli akademik yayınlarla güçlü bir hale getirmektir. Öğretim üyesi kadromuzu güçlendireceğiz. Üniversite olarak ilimiz ile güçlü işbirlikleri içerisinde olacağız. Bingöl’ü ve üniversitemizi daha iyi bir noktaya getirmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.
“Diş Hekimliği Fakültesi ile BESYO önceliklerimiz arasında olacaktır”
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan ancak öğretim üyesi eksikliğinden dolayı henüz aktif bir hale getirilemeyen Diş Hekimliği Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na dikkat çeken Prof. Dr. Çapak, “Diş hekimliği ile BESYO’yu biran önce aktif bir hale getirmek önceliklerimiz arasında olacaktır. Diş Hekimliği Fakültesi için girişimlerde bulunmaya başladık. Diş Hekimliği Fakültesi’nin şimdiye kadar aktif bir hale getirilememesinin nedeni, bu alandaki öğretim üyelerinin çalıştıkları yerlerdeki imkânlarının Bingöl’den daha iyi olmasıdır. Onları buraya getirmek için en azından sahip oldukları mevcut şartları sağlamamız gerekiyor. Öncelikle diş hastanesi ile bir protokol imzalayıp, ilk etapta buraya getireceğimiz öğretim üyelerinin aynı zamanda diş hastanesinde çalışmasını sağlamayı düşünüyoruz. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu için öğretim üyesi açığını kapatarak, öğrenci almayı hedefliyoruz. Ayrıca Sürekli Eğitim Merkezi’ni daha aktif hale getireceğiz. Sadece üniversite öğrencilerine yönelik değil, bütün Bingöl halkının faydalanabileceği bağlamadan tutun da yabancı dil kurslarına kadar her türlü sertifikalı kursların olduğu bir merkez haline getireceğiz. İlimizdeki diğer kurumlarla işbirliği içerisinde olup Bingöl’ümüzün tarihi ve kültürel mirasına ayrı bir önem vereceğiz. Bu kapsamda Arkeoloji bölümü açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Öğrencilerimize modern ve huzurlu ortamlar sunmak zorundayız”
Burada okuyan öğrencilerin kendi memleketin çocukları olduğunu söyleyen ve onları sahiplenmemiz gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çapak, “Halkın öğrencilere karşı daha duyarlı ve kucaklayıcı davranması gerekir. Özellikle astronomik kiralar ve öğrenci başına alınan ücretler, doğru bir tutum değildir. Arzumuz öğrencilerimizin kalabileceği güzel ortamlar ve mekanlarhazırlamaktır. Bu konuda en büyük görev, işadamlarımıza düşüyor. Burada esas olan öğrencilerimizin çalışma ortamının olduğu, rahat yaşayabilecekleri huzurlu bir ortamın tesis edilmesidir” dedi.
Toplantıya katılan bütün basın mensuplarına teşekkür eden Prof. Dr. Çapak, bundan sonra daha sık bir araya geleceklerini söyledi.