DOLAR35,5967% 0.3
EURO36,7682% 0.79
STERLIN43,4589% 0.63
FRANG38,9588% 0.42
ALTIN3.098,15% 0,53
BITCOIN108.222,593.342

Eski belediye binası çok amaçlı kullanılacak

Belde iken nüfustan dolayı köye dönüşen Servi’de belediye binası olarak kullanılan yapı, Genç Kaymakamlığı’nın girişimleri ile çok amaçlı kullanılacağı öğrenildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Eski belediye binası çok amaçlı kullanılacak

Bakanlar Kurulu’nca 3.10.2012 tarihinde kararlaştırılan “Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile birlikte Genç İlçesi’ne bağlı Servi ve Çaytepe Beldeleri Köy statüsüne dönüştürüldü. Beldelerin köye dönüştürülmeleri ile birlikte burada bulunan kamuya ait yapı, araç ve gereçler ise İl Özel İdaresi bünyesine geçti.

 

 

Yaşanan gelişmelerin ardından devir işlemleri gerçekleşen yerler için yapılan çalışmalar arasında en dikkati çeken ise Servi eski belediye binası oldu. İlçe merkezine uzaklığı ve burada herhangi bir konaklama yerinin olmamasını göz önünde bulunduran Genç Kaymakamlığı, yaptırdığı bakım ve onarım çalışması ile birlikte bu alanı çok amaçlı kullanıma açacağı öğrenildi. Bakım ve onarım çalışmaları geçtiğimiz hafta tamamlanan eski belediye binasında Servi’de açılacak kursların burada faaliyet gösterecekleri, köy içinde yapılacak toplantıların burada yapılacağı ve yine konaklama sorunu yaşayan vatandaşlarında burada konaklayacakları öğrenildi.


YORUM YAP