Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.913,92 -2.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 28°
Google News

Hastane Uzadı MYO Yerinde Saydı

Genç Devlet Hastanesi Yeni Hizmet Binasının teslim tarihinin Mayıs ayına uzaması, gözleri Genç Meslek Yüksek Okulu’na çevirdi. Hastanenin yeni yerine geçmesiyle birlikte boşalacak eski yapıda öğrenim vermesi planlanan Genç Meslek Yüksek Okulu, gecikmelerden dolayı bu yılda Bingöl’de öğrenimine devam etme durumuyla karşı karşıya kaldı.

Son Güncelleme :

27 Ocak 2013 - 14:41

Hastane Uzadı MYO Yerinde Saydı

Bingöl’de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen deprem sonrası göçebe hayatı başlayan Genç Devlet Hastanesi, son olarak 5 yıldan beri tahtalardan yapılan düzenlemeyle kültür binasında hizmet vermeye başladı! 2009 yılında yapılan ihaleyle eski ilçe garajında yapımına başlanan hastane yeni hizmet binası için ise belirtilen bitirilme taahhütleri yerine gelmeyince ilçe halkı hem sağlık hizmetlerinden hem de tahsis durumundan dolayı eğitim hizmetlerinden geri kaldı. Son olarak hastaneyi yapan firmanın bazı eksikliklerinden dolayı TOKİ tarafından teslim alınmaması ve eksikliklerin giderilmesi için firmaya Mayıs ayına kadar süre vermesi Genç MYO’yu bu yılda Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde öğrenimine devam etme durumuyla karşı karşıya bıraktı.

“KAMUOYU TEPKİLİ”

İlçe basını tarafından aynı konunun sık sık dile getirilmesine rağmen yetkililerin bu konuda duyarsız kaldığını ifade eden Genç kamuoyu, yaşanan durumun ilçe halkının hem sağlık hemde öğrenim hizmetlerinden geri kalmasına neden olduğuna dikkat çekip şunları belirtti: “Genç Meslek Yüksek Okulu adı altında 2009 yılında kurulan bir okulumuz var. Ancak şimdiye kadarki görev yapmış yetkililerin bu okula bir an evvel yer tahsis edememesinden dolayı 4 yıldan beri Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde devam etmekte. Bu gerek ekonomik gerekse de öğrenim açısından ilçe adına büyük bir kayıptır. Solhan ilçesine Meslek Yüksek Okulu kurulması kararının ardından Solhanlı siyasi ve bürokrasinin kısa sürede yaptığı çalışmalar sonucu Solhan’da da yer sorunu olmasına rağmen yeni bina yapılmak suretiyle kısa süre içinde Meslek Yüksek Okuluna kavuşacaklar. Ancak bizler halen yetersiz olmasına rağmen taahhüt ettiğimiz binayı dahi veremedik. Yetkililerin artık sorumluluklarının farkına varıp bu konuda bir an evvel ellerini taşın altına atmalarını bekliyoruz” dediler

“GENÇ MYO’DA SÜREKLİ YENİ PROĞRAMLAR AÇILIYOR”

Yaşanan gelişmelerin ardından Genç MYO’nun son durumu hakkında bilgi aldığımız Genç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel ise, Genç MYO’nun büyüdüğünü ve sürekli yeni programların açıldığını belirtti. Son çalışmalar ile birlikte Genç Meslek Yüksek Okulu çatısı altında olan programların sayısının 10’a çıktığını belirten Doç. Dr. Yüksel, yaşanan süreç ve açılan yeni programlar hakkında şu bilgileri aktardı: “Bilindiği gibi Genç Meslek Yüksek Okulu 2009 yılında açıldı. Ancak istenilen bir fiziki mekan olmadığı için Meslek Yüksek Okulumuz o tarihten beri Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde öğrenimine devam ediyor. Daha öncesinden Meslek Yüksek Okulu için hastanenin de içerisinde hizmet verdiği Kültür Binası tahsis edildi. Ancak yeni hastane binasında yaşanan aksaklıklardan dolayı hastane yeni yerine geçemeyince bizlerde Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde öğrenime devam ediyoruz. Ancak hiçbir olumsuzluğa kapılmadan sanki yarın yerimize geçecekmişiz gibi çalışma yürütüyoruz. Çalışmalarımızla çokça rağbet gören yeni bölümler açtık. Bu bölümlerimiz, Bilgisayar Programcılığı, Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi: Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Organik Tarım, Su Ürünleri” olarak sıralayan Doç Dr. Yüksel proğramlar hakkında da şu bilgileri aktardı:

“ORMANCILIK VE ORMAN ÜRÜNLERİ:

Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı,  orman kaynaklarının işletilmesi ve korunmasında görev alabilecek ve ayrıca orman mühendisine yardımcı olacak nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla açılan 2 yıllık bir yüksek öğretim programıdır. Bu programı bitirenlere "Orman İşletmeciliği Teknikeri" unvanı verilir ve mezun olanlar ormancılıkla ilgili özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi aynı zamanda kamu kuruluşlarında “orman muhafaza memuru” olarak ta çalışabilirler.

Orman İşletmeciliği Teknikeri; ağaçlandırma, erozyon kontrolü, mera ıslahı,  ormanların doğal ve yapay yollarla gençleştirilmesi ve ormanların korunması gibi çalışmalarda Orman Mühendisine yardımcı olurlar.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin potansiyeli ile en yakın Ormancılık ve Orman Ürünleri programının Gümüşhane Üniversitesi’nde olduğu göz önüne alınırsa bu programın açılmasının yerinde bir karar olduğu açıkça görülmektedir. Programım Genç MYO bünyesinde açılması ile birlikte özellikle Murat Havzası Rehabilitasyon projesinde çalışabilecek ara eleman ihtiyacı da karşılanmış olacaktır.

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER:

Gıda, ilaç, boya ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan tıbbi bitkilerimizin korunması, kültüre alınması, özelliklerinin tespiti için gerekli yardımcı teknik personelin yetiştirilmesi düşüncesi ile açılan 2 yıllık bir programdır. Bu programdan mezun olanlar “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri” unvanı alırlar ve bu mezunlar tıbbi bitki ihraç eden firmalar, ilaç imal laboratuarları, büyük şehirlerde ve turistik bölgelerde tıbbi bitki ve drog satışı yapılan özel işyerleri, aktarlar, güzellik salonları, bitkisel ilaç üreten eczaneler, aromaterapi merkezleri, parfümeri kozmetik sanayi alanında iş bulabilme imkanına sahip olabilecekleri gibi ayrıca mezun olacak öğrencilerimiz tıbbi ve aromatik bitki yetiştirme veya bu alanda çok zengin olan bölgemizden doğrudan doğadan toplama ile kendi işyerlerini de kurabileceklerdir.

Bölgenin bu konuda potansiyel teşkil etmesi, bu programın popüler ve yeni bir branş olarak gelecek vaat etmesi ve Yüksekokulumuzun fiziki ve konu ile ilgili alt yapısının yeterli olması bu programın açılmasının başlıca amaçlarındandır. Ayrıca Doğu Anadolu Bölgesinin bu alanda potansiyeli olmasına rağmen bölgede bu programın bulunmayışı (en yakın Adıyaman Üniversitesinde bulunması) bu programın açılmasını bizim açımızdan zorunlu kılmıştır.

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI:

Bilgi ve iletişim teknolojileri çağımızın vazgeçilmez gereksinimleri olarak yaşamın hemen her alanında etkin olarak kullanılmaktadır. Bilişim dünyası, gelişen bilgisayar teknolojisine paralel olarak hızlı bir değişim göstermektedir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilgisayar teknolojileri alanında bilgi sahibi bireylerin yetiştirilmesi ve istihdam edilmeleri önemli bir konudur. Programımızın amacı, ihtiyaç duyulan bu alanda, bilgisayar konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip elemanları yetiştirmek ve bilişim sektörüne kazandırmaktır.

Programımız mezunlarının istihdam alanları oldukça geniştir. Programımızdan mezun olanlar “Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Teknikeri” unvanı ile bilgisayar sistemlerinin kullanıldığı her alanda istihdam edilebilirler. Ayrıca bu programımız, teknik ve meslek lisesi mezunları için kaçınılmaz bir fırsattır.

ORGANİK TARIM:

Dünyada ve ülkemizde hızlı gelişme gösteren organik tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve konusunda donanımlı teknik elemanlar yetiştirerek eğitim-öğretim hayatına devam eden 2 yıllık programımızdır.

Bu programdan mezun olanlar “Organik Tarım Teknikeri” unvanı alırlar. Organik tarım teknikerleri kendi işletmelerini kurabilecekleri gibi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, tohumculuk, fidancılık, ilaç vb. gibi araştırma merkezlerinde ve danışmanlık bürolarında da iş bulma imkânına sahiptirler. Ayrıca organik tarım teknikerleri, tarımla ilgili faaliyet gösteren özel kuruluş ve işletmelerde, organik tarım işletmelerinde, kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarında da yardımcı eleman olarak iş bulabilmektedirler.

SU ÜRÜNLERİ:

Kültür balıkçılığın daha iyi ve bilimsel bir biçimde gelişmesi için yavru elde edilmesinden, yetiştirilmesine, işlenmesine, ağ yapımından avcılık tekniklerine kadar tüm alanlarda ihtiyaç duyulan teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve konusunda donanımlı teknik elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan 2 yıllık programımızdır.

Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz “Su Ürünleri Teknikeri” unvanını alırlar. Su ürünleri teknikerleri, gerek özel ve gerekse kamu sektöründe iş bulma olanakları bulunmaktadır. Mezunlarımız balık üretimi, kabuklu su ürünleri ve bitkisel su ürünleri yetiştiriciliği tesislerinde çalışabildikleri gibi, belediyelerin ya da özel işletmelerin içme suyu ve atık su laboratuarlarında da görev yapabilmektedirler.

ELEKTRİKLİ CİHAZ TEKNOLOJİSİ:

Elektrikli ev cihazlarının (buzdolabı, çamaşır makinesi, klima ve bulaşık makinesi vb)  servis sektöründe bakım ve onarım hizmetlerini yapabilen, cihazların elektrik resimlerini okuyabilen, soğutma elemanlarını ve parçalarını tanıyabilen ve beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara tekniker unvanlı ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan 2 yıllık programımızdır.

Öğrenciler, bu programdan, “Elektrikli Cihaz Teknikeri” unvanı alarak mezun olurlar. Bu programdan mezun olanlar, elektrikli cihazları temin etme, kurulum yapma, arıza bulma ve giderme, bakım ve servis hizmeti yapma gibi alanlarda hizmet veren kurum, kuruluş ve işletmelerde çalışabileceği gibi kendi işyerini kurabilmektedir. Ayrıca bu cihazları üreten tesislerde montaj ve kalite kontrol elamanı olarak ta çalışabilmektedirler.

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI:

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı’nın amacı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde yöneticilerin ofis çalışmalarına katkı sağlamak ve büro faaliyetlerinde bulunmak üzere görev alabilecek nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. İş dünyasının yönetim ve teknolojik gelişim hızına destek verecek büro yöneticilerini ve yönetici asistanlarını yetiştirmek bölümün hedefidir.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü mezunları hizmet, üretim, pazarlama sektörlerinin hızla değiştiği ve geliştiği zamanımızda, yaygın ofis ağlarında görev yapabilecek vasıflı elemanlara, her zamankinden fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Kamu ve özel sektörde çalışabilecek olan mezunlar, hızlı değişen ve gelişen iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış, mesleki yabancı dile sahip büro yöneticileri ve yönetici asistanları olacaklardır.

Ayrıca programımız bilgisayar ve interneti büro ortamında etkin ve verimli kullanabilme, zaman yönetimi, büro işlerinin idare edilmesi, iletişim yöntemlerinin etkin kullanımı, on parmak klavye kullanımı gibi teknik becerileri kazandırmaktadır.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı mezunları tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışma olanaklarına sahip bulunmaktadırlar.

ÇOCUK GELİŞİMİ:

Çocuk Gelişimi programı, çocukların sağlıklı bir ortamda yaşayabilmelerinde eğitime ve danışmanlığa duyulan ihtiyacı karşılamak amacı ile kurulmuştur. Programın amacı 0-18 yaş normal gelişim gösteren ve özel gereksinimi olan çocukların tüm gelişim alanlarında gelişimi belirleme ve izleme; gelişim düzeylerine uygun destekleyici eğitim programı ile bu alanda çocuğa, aileye ve topluma hizmet sunan tüm kişiler, kurum ve kuruluşlara danışmanlık ve işbirliği yapmak ayrıca toplumu bu konularda bilinçlendirme, çocuk-aile ile ilgili disiplinlerle koordinasyon sağlamak amacıyla aranılan nitelikli elemanı yetiştirmektir.

Bu anlamda; Çocuk Gelişimi programını, öncelikli olarak kız meslek lisesi “çocuk gelişimi” mezunları olmak üzere tüm öğrenciler tercih edebilirler. Programda, 0-18 yaş çocuklarının gelişimi ve eğitimine ilişkin kuramsal ve uygulamalı dersler yer almaktadır. Uygulamalı derslerde, normal gelişim gösteren ve özel gereksinimi olan çocukların bireysel ve grup eğitimlerine yer verilmektedir. Tüm bu çalışmalar alanda yapılan gözlem ve uygulamalar ile birlikte yürütülmektedir.

Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olan çocuk gelişimi mezunları; özel ve resmi okulların anasınıflarında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı gündüz bakım evleri/çocuk yuvaları/kreşlerde, çocuk sağlığı merkezlerinde ve çocuk kliniklerinde çalışabilirler.

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI:

Programın amacı; muhasebe ve finans sektörünün ihtiyacı olan, muhasebe alanında uygulama olarak güçlü, tekdüzen hesap planı, finans ve mali mevzuat konularında bilgili, bilgisayarda ofis ve muhasebe paket programlarını etkin kullanan elemanlar yetiştirmek olarak ifade edilebilir.

Programın tanımı doğrultusunda öğrencilere, muhasebe alanındaki temel bilgileri kavrayabilme, muhasebenin fonksiyonlarını ve önemini kavrayabilme, mesleği ile ilgili mevzuatı takip edilebilme, muhasebe kayıtlarını oluşturabilme becerisi, finansal yapıyı analiz etme ve karar verme sürecinde finansal değerleri kullanabilme becerisi kazandırılması amaçlanmaktadır.

Ayrıca Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencilerine; alanı ile ilgili paket programları (ETA, LOGO, MS Office Araçları) çalıştırabilme, bilgisayar kullanarak alanı ile ilgili yazışmalar yapabilme, ticari hayatta kullanılan defterleri (yevmiye defteri, büyük defter, envanter defteri, serbest meslek defteri, karar defteri, işletme defteri vb.) mevzuata uygun usul ve esaslara göre işleyebilme alışkanlıkları kazandırılmaya çalışılmaktadır.

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK

Sağlık kurumlarındaki kayıt sistemlerinin dokümantasyonu ve sekreterlik hizmetleri konusunda bilgili elemanlar yetiştirmeyi hedefleyen 2 yıllık bir programdır.

Sağlık sektöründe, tıp kütüphanelerinde, hastane arşivlerinde ve sekreterlik hizmetlerinde oldukça büyük olan eleman açığının kapatılmasına yardımcı olacak elemanlar yetiştirmek programın ana hedefidir.

Öğrencilerimize hasta kayıt sistemleri, klavye teknikleri, bilgisayar, tıbbi dokümantasyon, tıp kütüphaneciliği, sağlık kayıt sistemleri, büro yönetimi, yazışma teknikleri ve sekreterlik hizmetleri ve halkla ilişkiler gibi mesleğe özellikli dersler verilmektedir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.