Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,5597 % 0.17
EURO 35,0473 % 0.02
GRAM ALTIN 2.439,45 % 0,13
ÇEYREK A. 3.988,50 % 0,13
BITCOIN 64.928,10 1.177
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Google News

HAYVANCILIĞA HİBE DESTEĞİ

DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki illerde damızlık, koç, boğa ve teke alımında yüzde 80, yeni kurulacak hayvancılık işletmelerinde yüzde 50 hibe desteği verilecek, uygulama 2018 yılına kadar devam edecek.

Son Güncelleme :

15 Ağustos 2014 - 9:19

HAYVANCILIĞA HİBE DESTEĞİ

 


Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki 35 ilde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yatırımlarına yüzde 50 ile 80 oranında hibe desteği verileceği bildirildi.

 


 

 


 


Hibe desteğine ilişkin Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “ Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri kapsamındaki 35 ilde uygulanacak hibe desteğinde büyükbaş için en az 10 baş anaç, en çok 49 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş anaç, en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı, tadilatı ve kapasitelere uygun damızlık erkek materyal (boğa, koç, teke) alımı için hibe desteği sağlanacaktır. Başvuru yapanlar arasında uygun görülenlere yeni inşaat ve tadilat için yüzde %50,damızlık boğa, koç ve teke alımı için ise yüzde 80 hibe desteği verilecektir. Hibe desteği 2014-2018 yılları arasında uygulanacaktır” denildi.


HİBE DESTEĞİNDEN KİMLER, NASIL YARARLANABİLECEK?


Yatırım konularını gerçekleştirmek üzere gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilecek. Yatırımda büyükbaş işletmelerde alt sınır 10 baş, üst sınır 49 baş, küçükbaş işletmeler ise alt sınır 100 baş, üst sınır 200 baş olarak belirlendi.


İşletme kapasitesi büyükbaş işletmelerde 49 baştan, küçükbaş işletmelerde ise 200 baştan büyük olan gerçek ve tüzel kişilerin, bu üst sınırlara kadar olan kısım için hibe desteğinden yararlandırılacağı belirtilen açıklamada: “Kapasite fazlası kısımlar yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır. Her proje sahibi, proje konularından sadece bir defa hibe desteğinden yararlanabilir. Vergi, sigorta, nakliye, KDV gibi masraflar başvuran yetiştiriciye aittir” denildi.


HİBE DESTEĞİNDEN FAYDALANACAK İLLER ŞÖYLE;


Açıklamada, hibe desteğinden faydalanacak iller ise şöyle sıralandı: “Doğu Anadolu Projesi (DAP): Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elâzığ, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP): Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak. Konya Ovası Projesi (KOP): Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray. Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP): Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane.”

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.