
Bingöl’deki kimi kamu kurumları haber yapmak için kurum ve il müdürlüklerinden bilgi almak istediğinde aldıkları yanıt “Valilik izin vermiyor” yâda “Görüşmek istemiyoruz” söylemleri oluyor.
Basın görevini yapamıyor
Tek amacı “görevini” yapmak ve kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilerin görevini yapması âdeta engelleniyor. Özellikle Bingöl’ün sorunlarını gündeme taşımakta büyük pay sahibi olan yerel basının Valilik bünyesinde olan İl Müdürlükleri ve kurumlardan bilgi alması neredeyse imkânsız hale geldi. Bölgenin konumu itibarîye zor şartlar altında olmasına rağmen görevini lâiki ile yerine getiren yerel basına neden böyle bir kısıtlama getirildiği merak konusu.
Basın mensuplarıyla görüşmeyi dahi reddediyorlar!
Çeşitli bahaneler ile kamuoyunun bilgilendirmesi kısıtlanırken, kimi kurum müdürleri bilgi almak isteyen basın ile görüşmeyi bile reddediyor. Son olarak Kentsel Dönüşüm alanında kalan Karayolları 84. Şube Şefliği’ne TOKİ tarafından hala bina yapılmaması konusunda bilgi almak istediğimiz Şube Şefi Suphi Buyankara, kuruma giden basın mensuplarını hiçbir gerekçe göstermeden makama kabul etmeyerek, bilgi vermekten kaçındı.
Kurumların güvenilir ve şeffaf olması, basın mensuplarının olduğu gibi tüm halkın talebi olduğu gerçeği de unutulmamalıdır.