
Genç-Diyarbakır arasında önemli geçit olan tapan tepe mevkisindeki yol yapımı tamamlanarak ulaşıma açıldı. Ulaşıma açılan yol sürücülere rahat nefes aldırttı.
Vatandaşlar, yol çalışmasının bittiğinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, “bu yol en çok sıkıntı çekilen bir noktalardan biridir. Ulaşıma açılmış olması sevindirici bir durumdur. Bu yolda yaşanılan sıkıntılardan dolayı insanlarımız Diyarbakır yolunu değil de, Elazığ yolunu kullanma mecburiyetinde kalıyordu. Çünkü Tapantepe’yi aşmak kendi başına bir sorundu. Saatlerce gidilen yolu bugün bir iki dakikada çok rahat bir şekilde gidiliyor” dediler.
Hem meclis gündemine gelen hem de medyada sık sık işlenen Tapantepe yolunun tamamlandığını söyleyen yetkililer ise, Tapantepe-Genç arasında kalan yolunda önümüzdeki yıl bitirilmesi için çalışma yapılacağını kaydettiler.