Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.840,19 1.987
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Google News

“SİZLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Genç Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen “GENÇ BELEDİYE BAŞKANIMIZ Sayın ‘M. Hadi TOPRAKTAN’ GENÇ MYO ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞUYOR” etkinlikte konuşan Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, Genç’in dışarıda tanınmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, dışarıdan gelen kamu çalışanı ve öğrencileri çok önemsediklerini söyledi.

Son Güncelleme :

09 Aralık 2017 - 19:52

“SİZLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, Genç Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile buluştu. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Topraktan, daha sonra öğrencilerin sorunlarını dinledi.

 

MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen “GENÇ BELEDİYE BAŞKANIMIZ Sayın ‘M. Hadi TOPRAKTAN’ GENÇ MYO ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞUYOR” etkinliğe Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Polat ile birlikte katılan Başkan Topraktan, öğrencilerle bir araya geldi. Burada öğrencilerle sohbet havasında bir konuşma yapan Topraktan, “Bir Belediye Başkanı’nın Meslek Yüksek Okul’a bir sohbet olarak davet edilmesi gerçekten onur vericidir. Onun için okul müdürümüze, rektörümüze ve değerli hocalarımıza teşekkür ederim. Bu tür programlar sayesinde sizlerle hem tanışacağız, hem ilgileneceğiz hem de sizlerin Genç ile ilgili sorunlarınızı dinleyip çözüm üretemeye çalışacağız” diyerek konuşmasına başladı.

 

“DIŞARIDAN GELEN MEMUR VE ÖĞRENCİYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

 

Konuşmasına öğrencilere Genç MYO’u tercih ettikleri için teşekkür ederek sürdüren Topraktan, dışarıdan gelen memur ve öğrenciyi çok önemsediklerini söyledi.

 

Genç’in tanınmaya çok ihtiyacı olduğunu, buda dışarıdan gelen memur ve öğrenciler ile olacağını anımsatan Topraktan; “Buraya gelmede önce öğrencilerle neyi konuşacağıma dair kafamda bir şeyler tasarlamaya çalışırken, dedim ki salona girer girmez ben özelikle Genç Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim görmeyi, bu okulda kayıt yaptırmayı göze alıp buraya gelen öğrencilere bu ilçemizi ve Meslek Yüksek Okulunu tercih ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben dışarıdan kalkıp buraya gelen, Genç Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan sizleri Genç halkından çok önemsiyorum. Neden derseniz; zaman zaman gelip giden kamu çalışanları var. Onları uğurlarken, veda yemeklerinde hep şunu söylüyorum. Bir belediye Başkanı olarak, bir Genç halkının temsilcisi olarak sizden bir ricam olsun gittiğiniz yerde Genç’i anlatın. Eğer burada bir yanlışlık, bir kötülük, bir eksiklik veya şahsınıza yönelik bir hakaret varsa ise onu da bizimle paylaşın.  Biz bu konuda sizlerle helalleşelim. Çünkü Genç’in, Genç gibi Doğu ve Güneydoğu’daki gibi gerçekten dışarıda anlatılmaya, dışarıda tanınmaya ihtiyacı vardır. Biz bunu ancak burada görev yapan kamu görevlileri üzerinden ve burada eğitim gören ilçemizde olsun veya ilimizde olsun yabancı öğrenciler üzerinden başarabilirsek gerçekten ülkemiz için ve halkımız için iyi bir fırsat ve iyi bir şanstır.” Dedi.

 

“SAVAŞARAK DEĞİL, KENDİ İÇİMİZDE BARIŞARAK BİRLİKTELİĞİ KURABİLİRİZ”

 

Türkiye’nin ulusal ve uluslararası bazda yaşadıkları sorunlarına da değinen Topraktan, bölge bazda yaşanan terör sorunları nedeniyle bunun acısını ve ezikliğini toplum olarak yaşadıklarını kaydetti.

 

Bu tür sorunların çözümü savaşarak değil, kendi içersinde barışarak olduğunu ifade eden Topraktan; “Takdir ederseniz Türkiye hem bölgesel bazda ve hem ulusal ile uluslararası bazda sorunlar ile hep haşir neşirdir. Ne yazık ki bu çıkmazı aşamadık. Bu açmazı geçemedik, kangrenleşti. Özelikle bölge bazlı terör sorunları bir hassa bizi çok büyük çapta yaraladı. Bizi ezdi ve bizi bitirdi. Biz bunun acısını ve ezikliğini toplum olarak yaşıyoruz. Sizlerde az çok bunun farkındasınız. Özelikle 2-3 yıldır bu ilçede ve okulda eğitim görenler bunu ya yaşamışlardır, ya da hissediyorlardır. Biz bunu nasıl aşacağız. Bizim önceliğimiz bunu aşmak olsun. Hani deriz ya, Çanakkale’de Balkanlarda, Kafkaslarda Türk-Kürt ayrımı yapmadan, doğu-batı ayrımı yapmadan el lele omuz omuza ve gönül gönüle mücadele verdik. Biz o günleri tekrar yaşamak istiyoruz. Savaşarak değil, kendi içimizde barışarak, bir birimizi kabullenerek, bir birimizi bağrımıza basarak yapmalıyız. Tabii ki de bunda sizlerinde çok büyük sorumluluğu var. Siz şuan burada okul okuyorsunuz ama yarın okulu bitirip gidersiniz. Siz artık öğrenci değil, siz artık çocuk değil, siz artık hayata atılmış bir bireysiniz. Artık vatandaşsınız.” Şeklinde konuştu.

 

“EĞİTİMİ SADECE İŞ BULMAK İÇİN ALMAYIN”

 

Eğitimi sadece iş bulma kapısı olarak görmeme uyarısında bulunan Başkan Topraktan, size öğretilen şeylerin özümsenerek hayatınıza tatbik ederek iyi bir birey ve zengin bir donanıma sahip olarak hayata atıla bileceksiniz dedi.

 

Eğer bir insan neyin yanlış ve neyin de doğru olduğunu bildiği halde yanlışlardan vaz geçmiyorsa, okuduklarını kendine mal etmediğini altını çizen Topraktan; “Eskiden ‘Eğitim-Öğretim’ için ‘Talim-Terbiye’ derlerdi. Şuan ki ifadesi ise Eğitim-Öğretim’dir. Dikkat ederseniz ‘Terbiye’ daha doğru ve dolu bir kelime. Daha anlamlı bir kelime. Sizi tenzih ediyorum, şimdi birileri size ‘Terbiyesiz’ dediği zaman hemen alınırsınız, üzülürsünüz. Ben bu kadar mı düştüm dersiniz. Ama size ‘Eğitimsiz’ dendiği zaman fazla tuhafınıza gitmez. Nasıl düşünüsünüz? Yani okul okumamış dersiniz. Lakin ‘Terbiyesiz’ dendiği zaman ister okumuş olsun, ister okumamış olsun üstüne alınır. Oysaki ‘Terbiye ile Eğitim’ eş anlamlıdır. İçerik olarak aynı şeyi ifade ediyor. Yani, ha Terbiyesiz ha Eğitimsiz aynı şeydir. Peki, eğer ‘Terbiyesiz’ kelimesi ağrımıza gidiyorsa, alınıyorsak onu bir hakaret olarak görüyorsak o zaman bize öğretilen şeylerin özümsenerek hayatımıza tatbik ederek alıp, buna öncülük etmemiz lazım. Yani neyin yanlış neyin de doğru olduğunu bildiğim halde yine bu yanlışlardan vaz geçmiyorsam okuduklarımı kendime mal etmemişim. Bana verilenler ya kitapta kaldı, ya defterde kaldı ya da öğretmen sınıfta konuştu bende saatim dolsun gideyim şeklinde yapmışız. Bakınız, eğitime inanarak yani ben okulu bitirdikten sonra Milli Eğitim’de kendime iş bulacağım derseniz Milli Eğitim’e zor girersiniz. Oraya kapak atıncaya kadar ya ömrünüz gider ya da saçınız da kıl kalmaz yaşlanıp gidersiniz. Siz eğitimi olgunlaşmak için, kişiliğinizi zenginleşmek için, geliştirmek için yapmamışsınızsanız, eğitimi sadece iş bulmak için almışsanız o zaman zor işe de girersiniz.” Dedi.

 

“SIKINTILARINIZI ANLIYORUM AMA ÖĞRENCİ KADAR ESNAFI DA DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM”

 

Konuşmasında son olarak öğrencilerin dile getirdiği ulaşım ve barınma sorununa değinerek bitiren Topraktan, öğrencilerin belediye otobüsünde sefer sayısını artırması istemesi üzere bunun kalıcı bir çözüm olmadığını, bir tarafı düzeltelim derken diğer bir tarafı mağdur etmemeliyiz dedi.

 

Genç’te öğrencilerin kalacağı bir yurt olmadığından öğrenci için ulaşım büyük soruna dönüştüğü işaret eden Topraktan; “Bu otobüs sorunu zaman zaman bize intikal ediyor. Geçen sene okul öğrenci temsilcimiz bir kızımız vardı bu tür konular için sık sık gelirdi her hafta. Ulaşım ve otobüs konusuna gelince bakınız biz belediyeyiz. Bizim görevimiz öncelikle Genç’te ikamet eden halkın tamamına bu hizmeti suna bilmektir, bu bir. Bir ikincisi, taşımacılık işi ile iştigal eden minibüs kooperatifimiz var. O kooperatife kayıtlı 50 tane minibüs var. Onların dediğine göre Genç-Bingöl arasında çalışan korsan araçlar ile köy minibüsleri de bu yolcuları gizliden taşıyor. Bakın bu taşıma ile ilgili dört farklı taşımacılık yapanlar var. Yani biz belediye, minibüs kooperatifi, gizli korsanlar ve gizli çalışan köy minibüsleri. Bakın asıl taşımacılık yapma yetkisine sahip kooperatif bugün yeni kurulmuş değil, 20 yıla aşkın varlar. Ve artık her evin önünde artık bir özel araçta var. Ama buna rağmen bizim bir tane otobüsümüz var bunu da para kazanmak için çalıştırmıyoruz. Siz Genç MYO öğrencileri dışında Genç’ten Bingöl’e giden günlük 200 civarında ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi de var. Bakın şuan belediye olarak 4 sefer yapıyoruz. Ama istesek kırk seferde yaparız. Fakat ben belediye başkanıyım. Benim görevim sadece Genç-Bingöl arasında yolculuk yapan öğrencileri koruma kollamak değil, ben Genç esnafını da korumak zorundayım. Bakın bu kooperatifte 50 insan çalışıyor ve 50 aileye ekmek gidiyor. Biz bu sefer sayısını artırdığımız zaman kooperatifte çalışan minibüslerin yüzde 40 ile 50’si kontak kapatır. Kapıma gelir, ekmeğimizle niye oynuyorsunuz derler. Yani benim görevim öğrenci kadar esnafı da düşünmek zorundayım. Bir tarafı düzeltelim derken diğer tarafı mağdur edemeyiz.” İfadelerini kullandı.

 

 


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.