BIST 100
14.442,56 0,92%
DOLAR
45,1819 -0,01%
EURO
53,1109 0,14%
GRAM ALTIN
6.637,20 -1,17%
FAİZ
41,22 0,76%
GÜMÜŞ GRAM
106,59 -0,57%
BITCOIN
77.279,00 1,06%
GBP/TRY
61,5614 0,06%
EUR/USD
1,1745 0,12%
BRENT
111,26 0,78%
ÇEYREK ALTIN
10.851,82 -1,17%
Bingöl Az Bulutlu
Bingöl hava durumu
20 °
  • ANASAYFA
  • GENÇ
  • Afrika açlıktan kırılırken biz çöpe atıyoruz!

Afrika açlıktan kırılırken biz çöpe atıyoruz!

Temizlik Personeli Çöpe Ekmek Atanlara Çağrıda Bulundu (1)
Reklam

Temizlik Personeli Çöpe Ekmek Atanlara Çağrıda Bulundu

Genç Belediyesi bünyesinde temizlik personeli olarak çalışan bir işçi, her gün çöpten topladığı ekmekleri, kümes hayvanı olan vatandaşlara dağıtıyor. Temizlik personeli, vatandaşların ekmeği çöpe atmamaları, fazla ise poşet içerisinde ekmeği temiz bir yere bırakmaları çağrısında bulundu.

Genç ilçesinde 4 yıl önce belediye bünyesinde gece vardiyasında çalıştırılmak üzere sözleşmeli işe alınan 48 yaşındaki Sinan Eren, çalışkanlığıyla ilçe halkının da takdirini kazanıyor. İşini severek ve titizlikle yapan Eren, son günlerde çöplerde topladığı ekmeğin çoğaldığını belirterek adeta isyan ediyor.

“Bazen 10 Kilo Ekmek Topluyorum”

Çalışma saatinde çöp konteynerlerine bırakılan onlarca ekmeğin israf olmasını önlemek amacıyla, ekmekleri kümes hayvanları olan vatandaşlara ulaştırdığını belirten Eren, “Belediye bünyesinde temizlik işçisi olarak çalışıyorum ve işimi severek yapıyorum. Tabi severek yatığım işimde üzüldüğüm noktalarda oluyor. Bunlardan beni en çok üzeni ise çöp kutularına gelişi güzel atılan çok sayıda ekmeğe şahit olmak. Ekmek çöpe atılamaz, dinimizce de uygun değildir. Ekmeğe saygımız olmalıdır. Vatandaşlardan isteğim, ekmeği çöp yerine çöp kutusu yakınlarında temiz bir yere bırakılsın ben oradan alıp hayvan sahiplerine teslim ederim. Böylelikle israfın da önüne geçeriz.”

Haber: Murat GÖKÇE

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?