DOLAR38,3196% 0.04
EURO43,7665% 0.83
STERLIN51,1972% 0.61
FRANG46,2965% 0.39
ALTIN4.107,90% 0,22
BITCOIN93.323,87-0.144

Atalay: Hesap vermeye hazırız!

Bingöl siyasetinde en fazla eleştirilen isim olduğunu belirten Atalay:“Bingöl siyasetinde en çok ben eleştirildim, eleştirilere rağmen hesap vermeye hazırım Bingöl halkı bugün olmasa da yarın hizmetlerimi değerlendirecektir” dedi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Atalay: Hesap vermeye hazırız!

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, dün Ice-Mar Cafe Restaurant'ta yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Atalay, Bingöl Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Alt yapının halka verdikleri en büyük taahhüt olduğunu söyleyen Başkan Atalay, alt yapı çalışmasının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, "Kanalizasyon ve yağmur suyunda yüzde 55 oranında, içme suyunda ise yüzde 65 oranında bir seviyeye ulaştık. Bu hizmetleri 8.5 ayda yaptık. Bana göre bu kadar hızlı çalışmak bir rekordur. Bu yıl hedefimiz bu çalışmaları biran önce bitirmektir. İçme suyunu, kanalizasyon ve yağmur suyuna göre daha erken bitireceğiz. Bu çalışmaların bitmesi ile Bingöl çok önemli avantaj kazanacak. Bu çalışmalarımızla birlikte diğer kurumları da harekete geçirdik. Birde alt yapı çalışmasında vatandaşa ait olan bağlantıları da biz yapıyoruz. Bu şekilde vatandaşımız bir külfetten kurtuluyor" dedi.

“Alt yapıdan sonra, üst yapı çalışmaları başlayacak”

Altyapı çalışmasının bitmesi ile birlikte üst yapı çalışmasına başlayacaklarını kaydeden Başkan Atalay, “2013 yılının ilk meclis toplantısında üst yapımın yapılması için bir karar aldık. Bu karar ile üst yapı çalışmasında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 20 milyon TL kredi alacağız. Alınacak olan kredi ile birlikte üstyapı çalışmasına başlayacağız. Üst yapı çalışması bize 40 milyon TL’ye mal olacak. 40 milyon TL ile hem üst yapı hem eksik kalan çalışmalar hem de yeni olan bazı çalışmalar yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Katı atık ve arıtma tesisi ile ilgili bilgi veren Başkan Atalay, "Katı atık tesisi bitti. Faal hale gelmesi için kompaktör adlı bir makineye ihtiyaç var. Bu makinenin alımı için ihale yapacağız. Makineyi alıktan sonra katı atık tesisini hizmete açacağız. Arıtma tesisi de şuanda faali durumda" diye konuştu.

“Kentsel dönüşüme her kesim destek verdi”

Kentsel dönüşümde örnek gösterilen bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Atalay, “Kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda her kesimden bize destek geldi. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşüm büyük bir uzlaşma ile yapıldı. Hak sahiplerinin yüzde 90’nı tapu devrini yaptı. Tapu devrini yapmayanlar ise birkaç ay içerisinde bedellerini alacaklar. Bir de hak sahiplerine ve daire alanlara zemin kat verilmemesi için TOKİ’den şifai söz aldık. TOKİ, zemin katları ayrıca satışa sunacak. Yapılacak olan dairelerde kapıcı dairesi de olacak. Hak sahiplerine kira verilmesi yönünde bir avantajımız olmadı ama bu şekilde bunu telafi ettik. Bu şekilde hak sahiplerine 30 bin TL avantaj kazandırdık. TOKİ inşaat sezonu ile birlikte çalışmalara başlayacak. Ayrıca bu proje içerisinde şuan ki, Güzel Sanatlar Lisesi’nin olduğu yere 32 derslik bir okul yapılacak” ifadelerini kullandı.

“2013 yılı Bingöl’ün altın çağı olacak”

2012 yılının belediye açısından çok yoğun bir şekilde geçtiğini söyleyen Başkan Atalay, şunları kaydetti:“2012 yılında yapmış olduğumuz hizmetler zahmetli hizmetlerdir. Bundan dolayı 2012 yılı bizim için çok yoğun bir şekilde geçti. 2013 yılı biraz daha rahat olacağını düşünüyorum. 2013 yılı sonrasında Bingöl’ün belediye hizmetleri noktasında sıkıntısı olmayacaktır.”

Yapılan bütün hizmetlerde Bingöl halkının katkısının olduğunu vurgulayan Başkan Atalay, “Bu hizmetlerin bitmesi ile Bingöl’ün altın çağını yaşayacağını düşünüyorum. Daha önceden belediye başkanlarımızın da farklı farklı çalışmaları oldu. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Şirket elamanlarından helallik istedi

Görev süresinin 4’te 3’ünü tamamladığını belirten Atalay: “Bu zamanda beni en fazla rahatsız eden şirketler elemanlarının maaşlarının gecikmesiydi. İşçi ve memurlarımızda bu sorun yok. Şirket hizmetinde bizim 10 kalemimiz var. Şuanda eleman sayımız park ve bahçeler dışında 560 kişidir. Şirketle yapmış olduğumuz sözleşmeye göre ödeme süresi 45 güne kadardır. Sözleşmeye göre işçilerin 4 ay maaş alacağı var. Bu ay içerisinde 2 maaş ödeyeceğiz, geriye kalan 2 maaşı da en kısa sürede ödeyip, kapatacağız. Vicdani olarak, en çok rahatsız olduğum konu budur. Kendilerinden helallik istiyorum. Bu sorunu çözmek için gayret göstereceğim.”

“Bingöl siyasetinde en çok ben eleştirildim” diyen Başkan Atalay, eleştirilere rağmen hesap vermeye hazır olduğunu vurgulayarak, “Bingöl halkı bugün olmasa da yarın hizmetlerimi değerlendirecektir. Şuanda görev süremin dolmasına 15 ay gibi bir zaman var. Başlamış olan hizmetleri olgunluğa kavuşturmak için bir dönem daha Bingöl’e hizmet etmek istiyorum. Tabi ki, önümüzdeki süreç bunu gösterecektir. Şuanda benim gayem başladığım işleri bitirip, halka verilen sözleri yerine getirmektir. 2013 yılı da başlattığımız hizmetlerin finali olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM YAP