DOLAR42,5354% 0.07
EURO49,5729% -0.06
STERLIN56,7693% -0.04
FRANG52,9023% 0.03
ALTIN5.746,23% -0,12
BITCOIN89.174,54-0.486

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNUNA MÜDAHALE: 9 AYDA 235 KÖPEK TOPLANDI

Yayınlanma Tarihi :
BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNUNA MÜDAHALE: 9 AYDA 235 KÖPEK TOPLANDI

Genç ilçesinde son yıllarda artış gösteren başıboş köpekler, özellikle çocukların güvenliğini tehdit eder hale gelince, Genç Belediyesi harekete geçti. Belediye ekipleri, 9 aylık süreçte toplam 235 sahipsiz köpeği toplayarak Bingöl Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim etti.

İlçe sakinlerinin şikâyetleri ve artan sokak hayvanı popülasyonu üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında, toplanan köpeklerin barınakta sağlık kontrolleri yapıldı, aşıları tamamlandı ve bakıma alındı.

Yetkililer, hem halk sağlığını korumak hem de hayvan refahını gözetmek amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirtti. Genç Belediyesi, vatandaşlardan da duyarlılık beklediklerini vurgulayarak, sahipsiz hayvanlarla ilgili ihbarların titizlikle değerlendirileceğini ifade etti.

Yetkililer, vatandaşların can güvenliği kadar hayvanların sağlığı ve yaşam hakkının da önemsendiğini vurguladı.

Çalışmalar, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’nın özel önem verdiği bir konu olarak, İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ortak koordinasyonuyla yürütülüyor.

Haber: Ahmet Sayılır

YORUM YAP