
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son atama kararnamesine göre hemşerimiz Yunus Bolluk, Tunceli’nin Pertek ilçe Müftüsü oldu.
2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezini okumayı hak kazanan Yunus Bolluk, burada üç yıllık İhtisas eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra Yozgat İli Sarıkaya İlçesine Vaiz olarak atanmıştı. Sarıkaya İlçesinde vaiz olarak görevine devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son atama kararnamesine ile Tunceli Pertek İlçe Müftüsü olarak atandı.
Yunus Bolluk Kimdir?
15.12.1985 Adana Ceyhan’da doğdu. İlkokulu Ceyhan ve Bingöl’de, Ortaokulu Bingöl’de, Liseyi Elazığ İmam Hatip Lisesinde okudu. 2005 yılında Diyanet camiasında İmam Hatip olarak göreve başladı. 2013 yılına kadar sırasıyla Yozgat, Bingöl, Bursa’da İmam Hatiplik görevini yaptı bu görevleri esnasında Atatürk Üniversitesi İlahiyat fakültesini bitirdi.
2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezini okumayı hak kazanıp üç yıllık İhtisas eğitimini başarı ile tamamlayıp Yozgat İli Sarıkaya İlçesine Vaiz olarak atandı. İki yıllık Vaizlik görevi yaptıktan sonra Tunceli İli Pertek İlçe Müftüsü olarak atandı. Bolluk, evli ve iki çocuk babasıdır.