
Şirketten yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medya platformlarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla sürece ilişkin detayların paylaşıldığı ifade edildi.
Açıklamada, Avnik Demir İşletmesi’nin rödevans süresinin 2026 sonunda tamamlanacak olması nedeniyle Ocak 2026 itibarıyla operasyonel planlama sürecine geçildiği kaydedildi. Bu kapsamda yılın ilk yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda bağlı iş yerlerinde kademeli küçülme ve saha kapatma takviminin belirlendiği aktarıldı.
“YASAL BİLDİRİMLER ZAMANINDA YAPILDI”
Şirket açıklamasında, sürecin tamamen yasal mevzuata uygun yürütüldüğü vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:
“Belirlenen takvim doğrultusunda, yasal yükümlülüğümüz gereği ilgili devlet kurumlarına ve İŞKUR’a ‘toplu işten çıkarma bildirimi’, kanuni süresi içerisinde ve sendikal faaliyetlerin başlamasından çok daha önce eksiksiz şekilde yapılmıştır.”
Açıklamada ayrıca personel planlamasında herhangi bir ayrım yapılmadığı, işten çıkışların yaş, kıdem, mesleki tecrübe, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyum, disiplin durumu ve verimlilik gibi objektif kriterlere göre belirlendiği ifade edildi.
Tüm çalışanların yasal haklarının eksiksiz şekilde ödendiği belirtilirken, sürecin tamamen işletmesel kararlar doğrultusunda yürütüldüğü vurgulandı.
Şirket, kamuoyunda yer alan asılsız iddialara karşı hukuki haklarını saklı tuttuğunu da açıkladı.


