Google News' te Takip Edin

Bingöl genç haberleri google

DOLAR 32,4916 % -0.16
EURO 34,9570 % 0.34
GRAM ALTIN 2.433,02 % 0,41
ÇEYREK A. 3.977,98 % 0,41
BITCOIN 64.404,00 -0.646
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Google News

“KAYBETMEYİ AHLAKSIZ BİR TEKLİFE TERCİH ETTİK”

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri ve Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen Genç ilçesinde öğrencilere verdiği ‘Birey Toplum ve Ahlak’ konulu konferansta “Biz ilimin yanında irfanı kaybettik. Şimdi ilim var ama irfan yok. Kaybetmeyi ahlaksız bir teklife tercih ettik” dedi.

Son Güncelleme :

20 Şubat 2018 - 16:50

“KAYBETMEYİ AHLAKSIZ BİR TEKLİFE TERCİH ETTİK”

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri ve Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen Genç ilçesinde öğrencilere “Birey Toplum ve Ahlak” konulu konferans verdi. Genç Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezindeki konferansaBingöl Üniversitesi Genel Sekreteri ve Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Genç Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler Genç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Rıdvan Polat, bazı kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

 

” MAKAM BİR HASTALIKTIR”

 

Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri ve Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, öğrencilere verdiği konferansta birey olarak ahlaklı olmanın önemine vurgu yaparak:”Bir şeyi biliyorsanız onu iyi bilin.  Toplum olarak ilk etapta bilgiyi donanımlı bir insan olmak yerine karnımızı nasıl doyururuz onu düşünürüz. Birey olarak bazı zaaflarımız eksikliklerimiz vardır. Bunları günlük hayatın her aşamasında görebiliriz. Bütün anne babalar çocuklarının iyi bir meslek sahibi olmalarının ister ve bunun için çabalarlar. Gelişmekte olan ülkemizde insanlar iyi bir üniversitede okuyorlar ama toplumsal hayatta karşılarına farklı dinamikler çıkıyor. Makam bir hastalıktır. Meslek altın bileziktir. Toplum olarak makamı mesleğe tercih ediyoruz. Bu da toplum olarak tam sosyalleşemediğimizi gösteriyor. Sanayi toplumundan sonra kişilikli olmayı pratiğe dökmek zorlaştı. Kişilikli ve dürüst olmak çok zordur. Toplum olarak kişilikli erdemli dürüst nasıl oluruz onun üzerinde durmalıyız.”ifadelerini kullandı.

 

“KAYBETMEYİ AHLAKSIZ BİR TEKLİFE TERCİH ETTİK.”

 

Eski dönemlerde ilim ve irfanın önemli bir değer olduğunu belirten Prof. Dr Taşkesen:”Eskiden bilim adamlarına ilim ve irfan sahibi denirdi. Ama biz ilimin yanında irfanı kaybettik. Şimdi ilim var ama irfan yok. Kaybetmeyi ahlaksız bir teklife tercih ettik. Şunu unutmayın ki insan hayatında öyle değerler vardır ki o yolda mağlup olmak dahi galip gelirsiniz. Yeter ki değerleriniz kişiliğiniz olsun. Kişilikli insan sayısı giderek azalıyor. Sanayi toplumundan sonra kişilik değerleri ayaklar altına alındı. “şeklinde konuştu.

 

“HERKES ŞAN ŞÖHRET PEŞİNDE KOŞUYOR”

 

Günümüz toplumunda insanlar bireyselleştiğini ve herkesin artık insanların kendisi  hakkında konuşulmasını istediği ne dikkat çeken Taşkesen sözlerini şöyle bitirdi. ”Günümüzde herkes şan şöhret peşinde koşuyor. Herkes kendisi hakkında konuşulmasını istiyor. Bu bir hastalıktır. Riyakarlık aldı başını gidiyor.  Bireycilik bir toplum var. Bireycilik iyi olduğu kadar kötü yanları da var. İslam dini bireyciliği tasvip etmiyor. Cemaat kültürü İslam toplumlarında daha ağır basar. İslam toplumlarında bir olaya sebep olan onu yapmış gibidir. Bizim toplumumuzda hala cemaat kültürü yaşanıyor. Bir ihtiyacınız olduğunuzda komşunuzdan isteyebiliyorsunuz. Ama Batı toplumunda herkes kendi ihtiyacını kendisi karşılıyor. Komşusundan biri ölse haberi olmuyor. Bireycilik Batı toplumunda daha yaygın durumda. Şunu bilmenizi istiyorum. Bir inanmayan kafirin bütün sıfatları kafir sıfatı değildir. Bir müminin de bütün sıfatları mümin sıfatı olmayabilir. Öyleyse ahlaklı insan güvenilir insan olması lazım.”

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.