
BİNGÖL Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, kalite standartlarını tüm başlıklarda karşılayarak Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazandı. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, "Bu başarı, üniversitemizin akademik marka değerini uluslararası standartlara taşıyacaktır" dedi.
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen kurumsal dış değerlendirme süreci tamamlandı. Yapılan incelemeler neticesinde Bingöl Üniversitesi; yönetim sistemi, kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, uluslararasılaşma ve toplumsal katkı süreçlerindeki başarısıyla tam not aldı. Belirlenen tüm kalite standartlarını başarıyla yerine getiren üniversite, kurumsal gelişimini ve akademik niteliğini uluslararası düzeye taşıma yolunda dev bir adım atarak akreditasyon belgesini almaya hak kazandı.
REKTÖR ÇELİK: 'GÜVEN VE TERCİH EDİLEBİLİRLİK ARTACAK'
Elde edilen başarının ardından bir tebrik mesajı yayımlayan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin ilk kez bu akreditasyonu almasının tarihi bir önem taşıdığını vurguladı. Rektör Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bingöl Üniversitesi, YÖKAK’tan ilk defa kurumsal akreditasyon alarak önemli bir başarı elde etmiştir. Bu başarıya ulaşmamızda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimizi yürekten tebrik ediyorum. Kazanılan bu belge, kurumsal gelişimimizin ve eğitim kalitemizin en somut tescilidir. Kurumsal akreditasyon, üniversitemizin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesine katkı sağlarken; öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve tüm paydaşlarımız açısından güven ve tercih edilebilirlik anlamında büyük bir avantaj kazandıracaktır."


