
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi, 33 ilin Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde değişime gidildi.
Kararnameye göre, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Antalya’nın Alanya ilçesine Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanırken, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
BİNGÖL ADLİYESİ’NDE YENİ DÖNEM
Yapılan atamalarla birlikte Bingöl Adliyesi’nde yeni bir dönem başladı. Yeni Başsavcı Uğur Akın’ın önümüzdeki günlerde görevine başlaması bekleniyor.
UĞUR AKIN KİMDİR?
2023 yılı Adli Yargı Kararnamesi ile Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın’ın, daha önce çeşitli adliyelerde görev yaptığı öğrenildi. Evli ve iki çocuk babası olan Akın, son kararnameyle Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.
33 İLDE BAŞSAVCI DEĞİŞİKLİĞİ
HSK’nın yayımladığı kararnameyle Samsun, Konya, Şanlıurfa, Mersin, Muğla, Batman, Muş ve Bingöl’ün de aralarında bulunduğu 33 ilde Cumhuriyet Başsavcıları değiştirildi.
Adalet Bakanı ve HSK Başkanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kararnamenin titiz bir çalışma sonucunda hazırlandığını belirterek yeni görev yerlerine atanan hakim ve savcılara başarılar diledi.


