DOLAR38,8625% 0.15
EURO43,8111% 0.22
STERLIN52,0315% 0.26
FRANG46,7317% 0.46
ALTIN4.044,61% 0,37
BITCOIN105.306,842.133

BİNGÖL’DE İSRAİL MALLARINA BOYKOT BÜYÜYOR!

Yayınlanma Tarihi : Google News
BİNGÖL’DE İSRAİL MALLARINA BOYKOT BÜYÜYOR!

Vatandaşların alışverişlerde başlattığı boykota kamudan da destek geldi. Bingöl Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ardından Bingöl Üniversitesi de okul İsrail mallarına boykot uygulanacağını duyurdu!

Filistin’de sivilleri katleden Siyonist İsrail’e tepkiler sürüyor. Türkiye’de vatandaşlar, Gazze’ye yönelik saldırıların ardından marketlerde satılan İsrail markalı ürünleri boykot etmeye başlamış, Bingöl’de bu konuda çağrılar yapılarak boykotun daha ileri seviyeye taşınması istenmişti.

Bingöl’de de özellikle günlük alışverişlerinde İsrail mallarını almayarak boykot uygulayan vatandaşların ardından kamudan da boykot kararları bir bir gelmeye başladı.

BİNGÖL BELEDİYESİ’NDEN BOYKOT ÇAĞRISI

Bingöl Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Bingöl Belediyesi’ne ait tüm tesislerde İsrail’e ait malların satılmadığı, kullanılmadığı belirtilirken, “Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Katil İsrail’in ürünlerini satmıyor ve kullanmıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı boykot kampanyalarına destek olmaya; İsrail mallarını boykot etmeye davet ediyoruz” çağrısı da yapıldı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da boykotun desteklenmesi çağrısını yineleyip “Tüm hemşehrilerimize çağrıda bulunuyoruz. Boykotu destekle, Siyonist İsrail mallarını tüketme…” paylaşımında bulundu.

MİLLİ EĞİTİM DUYURDU! KANTİNLERDE YASAKLANDI

Giderek büyüyen boykot çağrılarına bir ses de Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de aldığı kararla okul kantinlerinde İsrail mallarının satışının yasaklandığını duyurdu.

Karar; “Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm okul ve kurumlarımızda boykot edilen ürünler satın alınmayacak ve satılmayacaktır. Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Filistin’de yaşanan zulme karşı boykot çağrısına destek veriyoruz” denilerek sosyal medyadan paylaşıldı.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz bünyesinde bulunan; kantin, kafeterya ve sosyal tesislerinde İsrail’in soykırımına destek veren ürünlerin satışı yapılmayacak

Haber merkezi

YORUM YAP