DOLAR38,8162% -0.06
EURO44,0668% 0.44
STERLIN52,2487% 0.35
FRANG47,0385% 0.3
ALTIN4.132,42% 0,57
BITCOIN108.894,113.292

ORGAN VE DOKU BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİLER

Yayınlanma Tarihi : Google News
ORGAN VE DOKU BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİLER

Genç İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebetiyle organ ve doku bağışı konularında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Genç ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince organ bağışı haftası münasebetiyle bağış toplama kampanyaları düzenleniyor. Genç Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen bağış toplama kampanyasında öğrenciler bağışta bulundu.

Organ bağışı ve nakli konusunda bilgiler veren İlçe Sağlık Müdürü Doktor Burak Bozgan, şunları söyledi: “Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organ bağışlanabilir. 18 yaşını doldurmuş ve doğru ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip herkesin, başta kalp olmak üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas ve kemik iliği gibi dokuları bağışlanabilir. Dünyada her yıl binlerce kişi organ yetmezliğinden hayatını kaybediyor. Sadece hastalar değil, aileleri de hayatlarını sarsan bu düşmanla savaşmak zorunda kalıyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası münasebetiyle İlçemizin faklı yerlerinde açacağımız stantla kafalardaki soru işaretlerine cevap verip vatandaşlarımıza organ bağışının önemini anlatıp bilgilendireceğiz. Bugün Yüksekokuldaydık broşürleri dağıtıp öğrencileri bilgilendirdik, standı ziyaret edip bağışta bulunan öğrenciler oldu. 9 Kasım’a kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bozgan ayrıca, Cuma günü Merkez Camii önünde Cuma çıkışında stant kurulacağını söyledi.

 

YORUM YAP